Jag heter Ida Wastensson och driver bloggarna Wastensson design och Wastenssons trädgård. Jag bor på en liten gård i den vackra byn Ljusvattnet utanför Burträsk i Västerbotten. Här odlar vi grönsaker, har höns och skapar så mycket som möjligt av det vi redan har.

Jag har ett starkt miljöengagemang och brinner för att hitta ett hållbart sätt att leva. Där är återbruk en väldigt viktig del. Gården var full med prylar och skrot när vi flyttade in och i första hand försöker jag skapa nya saker med utgångspunkt i det materialet och det ”skräp” vi själva skapar, som avlagda kläder och förpackningar.

Med den här bloggen vill jag sprida kunskap om hur man återbrukar istället för att köpa nytt. Förutom att det är bättre för miljön att återbruka ger det också en unik möjlighet att skapa ett kreativt och vackert hem som inte ser ut som alla andras. Egentligen är det inte så svårt, det handlar om att lära sig ett nytt sätt att tänka, släppa lös kreativiteten och öva.

Jag samarbetar gärna med företag som säljer kreativt material eller hållbara produkter. Kontakta mig på ida[at]wastensson.se

Den här bloggen startades 2009 under namnet Helt Virkat. Då hade jag precis snöat in på att virka och skapade egna mönster som jag delade med mig av här på bloggen. De gamla gratismönstren finns fortfarande kvar, även om bloggen nu har bytt inriktning. Du hittar dem på kategorin Gratis mönster.

Dela