Om mig

Närbild på Ida Wastensson, fotograf

Jag heter Ida Wastensson och är fotograf och konstnär. Jag bor på en liten gård i den vackra byn Ljusvattnet utanför Burträsk i Västerbotten tillsammans med min familj. Familjen består av make, 3 barn och 4 kaniner. Tillsammans odlar vi våra egna grönsaker och skapar så mycket som möjligt av det vi redan har. 

Jag älskar växter och natur och det syns väldigt mycket i mitt skapande. Oftast fotar jag i min trädgård, en plats där jag känner mig trygg och kan gå runt och studera varje lite detalj. Jag brukar säga att jag är motsatsen till en resefotograf, för de allra flesta av mina bilder är tagna inom 1,5 mils radie från mitt hem. 

Mitt mål som fotograf är att skapa förståelse för naturen, biodynamisk mångfald och hur viktigt det är att värna den. Samt att ge ett nytt perspektiv på det vi ser varje dag. I mina bilder ser man det framförallt i val av motiv samt de sköra detaljerna som världen skapar runt omkring oss. 

Mina bilder hittar du i Galleriet samt hos Printler, Adobe Photo, Shutterstock och Mostphotos.

Den här bloggen startades 2009 under namnet Helt Virkat. Sedan blev den Wastensson design, en blogg fylld med återbruk och inredning. De gamla gratismönstren  och beskrivningarna finns fortfarande kvar, även om sidan nu har bytt inriktning.