Påskliljor ger vårkänsla

Varje år till påsk köper jag billiga påskliljor och ställer på bron eller planterar vid uteplatsen om den tinat fram (det hade den inte i år). Dessa är min första vår, långt innan vårlökarna blommar när tomten fortfarande är snötäckt. Det ger också ett utmärkt tillfälle att få börja fotografera blommor igen.

I år försöker jag återupptäcka ”skit i förgrunden”. Att bilderna ramas in av av en suddig förgrund. Med mitt nya 70-300 objektiv med fuskmacro blir det riktigt snyggt och man kan få förgrunden att bara bli en suddig färg.

Även bakgrunden blir mjukare med det nya objektivet. Vi bor i ett gult tegelhus med väldigt mörka fogar och det blir oftast inte en fin bakgrund. Men här tycker jag att det funkar riktigt bra.

Semester efter påskliljor

Efter påskliljorna i kruka blommat och snön lämnat tomten skiftar mitt fokus från foto till trädgård. För att skapa en fantastisk trädgård och framförallt kunna odla så mycket mat som möjligt till familjen kommer jag inte att uppdatera blogg och instagram lika ofta som vanligt. Jag kommer att fortsätta fotografera men att presentera det kommer att stå tillbaka lite.

Om du inte redan läst det, kolla in mitt inlägg om vårfotografering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *