Sänghimmel i barnrum

Charlie har länge längtat efter ett eget, rosa rum och äntligen uppfyllde vi hennes dröm. Vår dröm också för den delen, eftersom vi för första gången på nästan tre år har ett eget sovrum. Inget mera smyga i säng i mörkret och trampa på en legobit. Det är så härligt! Charlies rum är väldigt rosa (eftersom hon ville ha ett rosa rum) och för att skapa lite mer mys och färg så gjorde jag en sänghimmel av turkosa gardiner. Så här blev resultatet:

Blå sänghimmel ovanför en rosa säng.

En sänghimmel är ett väldigt enkelt sätt att skapa en mysig känsla eftersom det genast känns ombonat och tryggt. Man kan såklart köpa en snygg sänghimmel men för den händige är det inte särskilt svårt att fixa en egen. Allt du behöver är två gardiner eller andra större tygstycken, en cirkel av något slag och lite snöre.

Om du inte hittar en cirkel kan du leta efter exempelvis broderiramar på en loppis eller göra en sänghimmeln med pinnar som sticker ut från väggen. Se exempel här.

Så här gjorde jag en sänghimmel

Sänghimmel ovanför en barnsäng med rosa lampa vid sidan av.

Som cirkel använde jag något som satt på en trasig djembetrumma. Den andra ringen har jag gjort en drömfångare av. När jag skulle fästa gardinen på ringen försökte jag komma på ett enkelt sätt men det lyckades inte. Så jag fick helt enkelt sy fast gardinen. Jag sydde fast gardinen genom att först vika gardinen över ringen och sedan sy för hand. Det tog lite tid så det fick bli ett projekt framför tv:n.

Ser ni förresten den rosa lampan till vänster? Det är en gammal IKEA lampa som vi har gjort om. Först tog vi bort pappersbiten med en groda på och sedan sätta dit en rosa pappersbit istället. Charlie är mycket nöjd med sin rosa lampa.

Nästa del av projektet var att fästa sänghimlen i taket. Jag gjorde några enkla öglor av ståltråd och knöt sedan fast rep. Inte svårare än så.

Så fäster du sänghimmeln i taket.

Fler detaljer i Charlies rum

Jag konstaterade i ett tidigare inlägg att Melkers rum är mitt favoritrum i hel huset. Jag funderade mycket på varför det var så och kom fram till att de mysiga färgerna i kombination med mycket fina, hemgjorda detaljer och bra belysning var det som skapade rätt känsla i rummet. Därför har jag börjat fylla Charlies rum med hemgjorda, lite tokiga detaljer.

Hylla med virkade matsaker.

Lådhyllan jag gjorde till Melkers rum rymdes inte när vi gjorde om, så därför fick den flytta in i Charlies rum. Den fungerar som förvaring till hennes laga-mat-saker. Koppar, tekanna och mat som jag har virkat till hennes bröder. Bredvid hyllan hänger två snören med klädnypor där hon kan hänga upp sina teckningar.

Vimplar och tavlor.

Vimplar som jag virkade för många år sedan och djurtavlor som jag sydde för två år sedan.

Inredning i ett barnrum med en DIY sänghimmel över sängen.

Rummet är inte klart än. Det saknas ett bra lek- och ritbord, lite hängare för väskor och en bra leksaksback men jag känner ändå att rummet redan nu är väldigt mysigt. Och viktigast av allt är ju att Charlie tycker det. Hon går in i sitt rum och utbrister: Jag älskar mitt rosa rum! minst en gång om dagen. Bättre betyg än så kan man inte få tycker jag.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *