Lekbord till barnrum

Varje barnrum måste ju ha ett bord. Var ska man annars sitta och rita eller ha te-bjudningar. De större barnen har skrivbord men för de mindre barnen passar det bättre med ett lekbord. Ett lekbord har helt enkelt fler möjligheter och kan vara kassadisk till affären ena stund och fikabord på kalaset.

Pall som använts som lekbord.

Inget i Charlies rum är nytt. Allt är återbrukat, upcyclat och återanvänt. Ja, förutom färgen på väggarna då. Jag ville såklart följa samma tema på bordet så tänkte använda det bord som mina andra barn har haft. En IKEA pall som från början var tv bänk i min och Oskars första, gemensamma lägenhet för dryga 20 år sedan. Problemet är bara att den är lite liten och Charlie har en kusin som också ska rymmas. Därför bestämde jag mig för att göra bordet större med hjälp av ett mycket enkelt knep.

Material till lekbord

Till bordet använde jag:

  • En stabil pall
  • En träskiva
  • 4 skruvar
  • 1 bit vaxduk
  • häftklamror
Det du behöver för att göra ett större lekbord: skiva, pall, vaxduk och verktyg.

Eftersom jag redan hade allt detta hemma gick projektet väldigt snabbt. Jag tror inte att det tog mer än en kvart när jag hittat allting.

Så gjorde jag lekbordet

Jag började med att vända allt upp och ned och sedan se till att bordet var centrerat. Det gjorde jag genom att mäta så att det var lika stort avstånd på både sidor av bordet. Ett tips är att rita en liten markering på bordet när du bestämt var det ska sitta. Det är så enkelt att råka puffa till bordet lite och sedan måste man börja om.

Jag skruvar fast pallen i bordskivan.

Steg två var att skruva fast pallen i skivan underifrån. Bara fyra skruvar, ett i varje hörn. Om du är rädd att skivan ska spricka kan du förborra första men jag hade så smala skruvar så jag struntade i det. Kontrollera innan du börjar skruva att skruven är lagom längd. Det är inte roligt om skruven går igenom skivan.

Jag häftar fast vaxduken.

Sedan klipper du till vaxduken så att den passar bra runt bordet. Häfta fast med en häftpistol eller spika fast häftstift. Börja med att fästa ena kortsidan och när du sedan ska fästa andra kortsidan, dra i vaxduken så att den sträcks. Hörnen är enklast att göra sist.

Det färdiga lekbordet med dotterns stolar bredvid.

Så här blev slutresultatet. Ett härligt, färgglatt bord med plats för två barn att pyssla. Nu behöver jag bara sätta upp en hylla för alla pyssliga saker, så är det bara att sätta igång. Jag är riktigt nöjd med det här projektet som var enkelt att genomföra och gav lite färg och liv till dotterns rum.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *