Klossförvaring

Charlie har fått dille på klossbyggen. Torn i olika höjd ska byggas och sedan sparkas ned med en välriktad spark. Det gör att det på kvällen alltid ligger klossar överallt. Jag bestämde mig för att göra något åt problemet, så jag sydde en klossförvaring. Det är samma princip som som lego förvaringspåsar som bland annat mitt barns förskola använder.

Klossförvaring när den ligger utlagd som matta.

Man syr en rund matta av ett schysst tyg. Jag som helst återbrukar använde en säng kjol som inte passar till vår nya säng. Den är röd och fin och jag tror Charlie kommer älska den.

Mattan kan göras precis så stor som man vill. Jag fick som vanligt anpassa mig efter materialet och göra mattan så stor som den gick. Mattan behöver sedan också en kanal runt och den kan man göra genom att sy på ett annat tyg utanför eller som jag att bara sy en söm några cm in på mattan runt hela.

Häng upp din klossförvaring

När barnet sedan lekt klart vill man dra ihop mattan till en säck och då behöver du ett kraftigare snöre som att dra genom kanalen. Jag använde ett snöre från min snörlåda. Troligtvis kommer det ursprungligen från en djembetrumma som min mellersta son hade sönder när han var liten.

När man vill förvandla mattan till förvaring, drar man bara ihop snöret och hänger upp väggen eller lägger på en bänk.

Klossförvaring när den dragits ihop till en säck och hänger på väggen.

Nästa dag är det bara att ta ner säcken igen och förvandla den till matta. Alla barn kommer att älska den. Jag har redan fått önskemål från min legobyggande son om att få en.

Att sy egen förvaring av överblivna tygstycken är ganska enkelt och ett DIY projekt för dig som inte har så mycket syvana. Stadigare tyger som sängkjolar och gardiner är bäst att använda men vill du sy en klossförvaring kan du även använda ett påslakan. Det blir definitivt tillräckligt stadigt. Här hittar du en beskrivning på hur du kan göra din egen klossförvaring eller legoförvaring om du hellre vill det.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *