Hallen är klar

Lagom till att vintern är slut och behovet av att förvara saker i hallen minskar, är vi äntligen klara med hallrenoveringen. Vi påbörjade projektet redan i januari, men sjukdom och annat jobbigt har gjort att vi aldrig riktigt blev färdiga. Nu är i alla fall vår hallrenovering för O kr klar.

Hatthylla i hallen med förvaringshyllor.

Sista tillägget till hallen blev en förvaringshylla för vantar, solglasögon och trädgårdssaker. Hyllan är gjord av en gammal pärlspontsdörr som vi delat på mitten och gjort hyllor i.

Jag är riktigt nöjd med resultatet! Hyllan känns sliten på helt rätt sätt och ger förvaring till alla barn i rätt höjd, något vi saknat alla de nästan 6 år vi bott i huset. Hallen har helt ärligt varit ett totalt kaos hela tiden!

Hyllor i hallen

Hyllor i hallen fyllda med vantar och mössor.

Ett eget litet fack att lägga in sina vantar, mössor och tjocksockar i. Så enkelt kan det vara att skapa lite ordning ibland.

På krokar i hallen hänger både äggkorg och cykelhjälm.

På kanten finns krokar där man kan hänga hjälmar eller äggkorgar, vad som nu behöver förvaras. Längst upp går en hatthylla där vi kan stuva undan tröjor, ponchos, sittunderlag och sekatörer. Dit upp når bara de vuxna och alla som har små barn vet hur viktigt det är att ha platser som barnen inte når. Annars äger man snart inte en hel ficklampa.

Hatthyllan var från början en hörnhylla som vi tagit från vårt gamla hus. Vi rätade ut den för att den ska funka i den nya hallen.

Hyllor av gamla hyllor ger ett snyggt, slitet intryck.

Vi gjorde också en hylla för solglasögon, plånböcker och annat som man måste lägg ifrån sig i hallen. Skönt med en liten avställningsyta.

Hallen från andra hållet med klädhängare, skförvaring och förvaringshylla.

Genom att sätta hatthylla högre upp och fixa krokar till barnen längre ner får vi plats med fler saker i hallen. Alla har sin egen krok och det är så mycket lättare att hitta än när allt hängde huller om bullar. Den gamla hatthyllan blev skohylla och en platsbygd hylla för vantförvaring ger ordning i hallen. Nu behövs bara ett nytt golv men det ryms inte i vår 0 kr budget, så det får bli en annan gång.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *