Barnrum till ett mellanstadiebarn

Det rum i vårt hus som jag är allra mest stolt över, är min äldste son Melkers rum. Han är 11 år och har ett ganska stort men mörkt och avlångt rum. Vi har renoverat det i flera omgångar, senast under påsklovet då vi målade om så att ytterligare en vägg blev svart och två väggar blev varmt röda. Det blev verkligen ett så fint barnrum till ett mellanstadiebarn.

Röd färg på väggen i ett barnrum för ett mellanstadiebarn.
Den röda färgen. Så fin, den vill jag ha i mitt sovrum också!

Något annat som gör just sonens rum till mitt favoritrum, är att det innehåller så mycket specialgjorda lösningar som vi har gjort själva. Det ger rummet karaktär och mysighet. Som anslagstavlan ovan, som jag klätt med tyg för att den ska blir lite mer personlig.

Teckningar pryder väggen!

Eller väggen med teckningar som får fyllas på eftersom. Så snyggt med den svarta färgen bakom! Jag tror att jag måste göra det här i alla barnens rum!

Mysig sänghörna i ett barnrum för ett mellanstadiebarn.

För att sängen ska duga till att sitta och läsa och spela tv-spel, har vi satt fast en buntad vägg. Här har vi resterna av en gammal madrass, som lagts på en plywood och sedan klätts med gamla gardiner. Återbruk som vanligt! Det är är verkligen sonens favorit, att sängen är så mysig!

Vägghängda sidobord ger bra förvaring.

Mitt vägghängda sidobord fungerar som avställning för lego, diverse projekt och böcker. Passar perfekt under rymdtapeten och jag är väldigt nöjd med hur fina mina hyllor blev.

Lampor i barnrum till ett mellanstadiebarn

Runda lampor i taket ger rymdig känsla.

Jag visade ju de snygga planetlamporna för någon vecka sedan och de lyser verkligen upp sonens rum på ett utmärkt sätt. Men han har fler snygga lampor i rummet.

Röd lampa på skrivbord!

Skrivbordslampan målade han och jag tillsammans för något år sedan och han limmade fast små fotbollsgubbar på bottenplattan.

Discolampa blir myslampa i hörnet.

I skrivbordshörnet hänger också fönsterlampan jag gjorde när lillebror hade sönder hans discolampa. Nu hänger den i det mörkaste hörnet och ger ett jättemysigt ljus i rummet. Till höger ser ni bakplåten som vi skruvat upp på väggarna för att hans whiteboard ska gå att fästa på något.

Garderob

Platsbygd garderob med hyllor, trådkorgar och tvättsäck. Passar perfekt i ett barnrum för ett mellanstadiebarn.

Vi hade en takläcka för något år sedan och då fick vi riva garderoben i sonens rum. Sedan byggde vi en ny med platsbyggda hyllor för leksaksförvaring. Skåpet ovan döljer expansionskärlet. Sedan finns trådkorgar för kläder, hängare och i mitten en tvättsäcken jag sydde förra månaden. Allt som saknas nu är några skjutdörrar.

Till vänster ser ni också dörren jag målat i en cool röd färg. När vi precis flyttat in så gick toadörren nere i baklås och vi fick bryta upp den. Den enda andra dörren i huset som passade var Melkers dörr, så vi snodde den (viktigare med dörr till toan än till 5-åringens rum, och sedan köpte vi en ny (begagnad dörr) av en granne. Den dörren var vit och hade stått i pannrummet, så det var rätt mycket smuts som inte gick bort. Men vad gör väl det? Lite färg och helt plötsligt är sonens dörr den snyggaste!

Sonens rum är ett perfekt barnrum för ett mellanstadiebarn men jag skulle vilja att resten av huset hade mer av känslan i rummet. Det är mysigt och fyllt med hemgjorda lösningar som gör rummet intressant och kreativt. Jag hoppas att jag så småningom har ett helt hus i samma anda som sonens rum.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *