Pyssel av toarullar

Just nu är det många som måste vara hemma mycket mer än de är vana vid. För oss är social distans mer en livsstil men jag vet att för många blir det jobbigt att behöva vara så mycket hemma. Särskilt med barnen. Så idag tänkte jag tipsa om enkla pyssel som man kan göra tillsamman av något som alla har gott om hemma, särskilt i dessa dagar: Toarullar.

Pyssel av toarullar där rullarna formats till en kulbana.

Att göra en kulbana av toarullar är ett snabbt och enkelt sätt att roa små barn. Lite pyssel, mycket lek. Du hittar instruktioner här.

Så ett frö i toarullar

Toarulle som förvandlats till planteringskruka.

Mina barn, och jag, tycker väldigt mycket om att sätta fröer och se det gro. Av toarullar gör du fina planteringskrukor där du kan så solrosor, ärtor eller andra lite större frön. Kul också så här i kristider att odla sin egen mat. Du hittar instruktioner på hur du gör planteringskrukan här.

Kikare av toarullar. Enkelt pyssel även för de mindre barnen.

Kikare av toarullar brukar alltid vara uppskattat av de mindre barnen. Kom också ihåg att hemmapyssel inte behöver se ut som snygga pinterestgrejer. Det viktigaste är att man har kul. När min äldsta var 3 tejpade han ihop två toarullar utan att dekorera alls och satt sedan i timmar i fönstret och tittade ut.

Pyssel av toarullar för lite större barn

Bygg en borg av toarullar.

Lite större barn kanske gör en borg istället. På pinterest finns mängder med inspiration till snygga borgar av toarullar och kartong.

Gör ett pyssel av toarullar utan att det syns!

Eller så pysslar de ett snyggt armband av tråd och toarullar. Här finns instruktioner för vad hur du ska göra för att skapa ett snyggt armband av toarullar.

Sen kan ni göra en variant på mina konfettibomber för att fira att karantänen är över!

Det var några tips på vad du kan göra med alla toarullar som blir över. Skapa med barnen (eller själv). Att skapa något är både roligt och ger en känsla av att ha åstadkommit något.

Några tips när du ska pyssla med barn

Att pyssla med barn kan vara väldigt roligt eller helvetet på jorden där alla tramsar, bråkar och skriker. Skillnaden brukar oftast handla om att förbereda. Om barnen kommer till bordet där jag tagit fram allt vi behöver, vissa moment som är för svåra är förberedda etc. Då brukar vi ha ganska kul tillsammans.

Om jag istället bara ropar när de är mitt inne i något (läs skärm) och sedan tvingar dem att springa runt och leta reda på allt som behövs. Ja, då är dom inte på så bra humör när vi börjar pyssla tillsammans. Det gäller både 8-åringen och 2-åringen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *