Påskägg med tyg

Vi har en hel hög med påskägg här hemma, trots att jag tror att vi bara köpt ett genom åren. Men barnen får var sitt av både morfar och farmor med jämna mellanrum, så förrådet fylls på (eftersom jag aldrig slänger något). I år ville Charlie ha ett rosa påskägg. Det är inte förvånande, eftersom hon också vill ha en rosa garderob, rosa handskar, rosa säng, rosa väggar och en rosa mamma. Jag tänkte i alla fall att det fixar jag och bestämde mig för att dekorera ett påskägg med tyg.

En rosa tröja och gulmålade påskägg.

Jag hittade en rosa tröja som Charlie växt ur. Tröjan hade snygga mönster på sig som jag kände skulle passa perfekt på ett påskägg. Sedan tog jag ett påskägg och målade ytan med lite gul färg. Jag gjorde det för att alla kaniner och kycklingar som var på ägget syntes igenom tyget. Med en ganska jämn gul yta syns ingenting igenom.

Sedan klippte jag t en lagom stor bit tyg och limmade fast det med limlack. Det fungerade förvånandsvärt bra att limma tg med limlack, så det kan jag rekomendera. När ägget torkat helt, satte jag ett bomullsband som kant runt ägget och limmade fast med textillim. För att limmet skulle fästa ordentligt satte jag några klädnypor runt kanten.

Ett rosa påskägg med tyg och en vit bomullskant.

Rosa påskägg med tyg

Så här snyggt blev ägget när det var klart. Det rosa mönstrade tyget blev supersnyggt och den vita kanten gav en bra finnish. Att dekorera sitt påskägg med tyg var ett enkelt och billigt projekt där ett gammalt påskägg får nytt liv. Kolla också in mitt påskris som dekorerats med gamla böcker.

Andra tips på hur du kan dekorera påskägg

Har du inget bra tyg eller vill du dekorera påskägg på andra sätt. Här kommer några tips från andra bloggar på snygga ägg som du kan göra.

Craft and Creativity visar hur du kan dekorera ägg med tidningspapper. Riktigt snyggt faktiskt!

Pysselbolaget visar hur du kan dekorera påskägg med decopage. Här är det bara fantasin som sätter gränser.

Jag hoppas att det här inlägget gav dig lite inspiration till hur du kan dekorera påskäggen i år och få helt nya, unika och snygga påskägg utan att behöva köpa nytt.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *