Pannband av polotröja

Nu skiner vårsolen och man vill ut och promenera i värmen. I alla fall hos oss i norr ligger dock ett tjockt snötäcke kvar och det är lite kyligt. Vad passar då bättre än ett pannband att värma huvudet med? Man kan såklart sticka ett snyggt pannband, sy en buff men jag har ett projekt där jag försöker göra nya saker av en gammal stickad tröja, så jag tänkte: Kanske kan man göra ett pannband av polokragen?

Stickad tröja där en bit klippts bort.

Här är tröjan och den har redan blivit en halskrage, fuskkrage, fuskolle eller vad man nu vill kalla det. Till det här projektet behövde jag ta lös halskragen. Och naturligtvis kan man göra likadant som jag gjorde när jag gjorde fuskkragen, nämligen sy två sömmar längs kanten och klippa emellan. Men den här gången testade jag att göra på ett annat sätt.

Så här gjorde jag mitt pannband

En tråd har klippts av på polokragen för att göra ett pannband.

Jag använde mig av samma teknik som när jag lagade mudden på Oskars tröja. Man klipper av en tråd och sedan drar man ut den ur maskorna.

Sen sätter man upp de maskor som kommer fram på en sticka.

När jag fått lös hela kragen och satt den på en rundsticka, provade jag pannbandet. Det var lite för brett. Mer en hästsvansmössa än ett pannband. Så jag fick göra om proceduren. Jag mätte ut på kragen var jag ville att pannbandet ska sluta. Sen klippte jag en tråd och började lirka fram maskor. Ett tips är alltså att först kolla hur kragen sitter på huvudet innan du börjar klippa. Då slipper du göra arbetet två gånger.

När du fått pannbandet till rätt längd och fått upp alla maskor på en rundsticka, är det bara att maska av maskorna och sedan är ditt pannband färdigt!

Färdigt pannband av polokrage.

Så här fint blev mitt nya pannband. Perfekt i för en vårpromenad eller skidtur i vårsolen. Dessutom så matchar det min fuskkrage.

Pannbandet från sidan.
Bild på hur en tröja förvandlats till andra saker. Ett pannband och en fuskkrage.

Så här långt har jag nu kommit på tröjan. Den har hittills blivit en fuskolle och ett pannband. Vi får se vad jag hittar på nästa gång.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *