Hänga foton tillsammans

Efter en vecka med influensa för stora delar av familjen, inklusive mig, och många sjukhusbesök med äldsta sonen är jag äntligen tillbaka. Jag tror att det är första gången jag inte hållit mitt utgivningsschema men så var det länge sedan jag mådde så dåligt också. Idag tänkte jag visa hur man kan hänga foton tillsammans.

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar för Smartphoto.

Foton på familj och vänner som hänger i trappan upp till övervåningen är en dröm som Oskar haft väldigt länge. Drömmen är lika gammal som drömmen om en kökssoffa. Kökssoffedrömmen gick i uppfyllelse vi när vi köpte huset men nu är kökssoffan förpassad till gamla huset för det blev för trångt. Nu har jag i alla fall börjat hänga foton på familjen i trappen.

Foton i svarta ramar som hänger tillsammnans på vägg.
Exempel på hur du kan hänga foton tillsammans för att skapa större impact.

Det blir svarta ramar för att matcha det svarta räcket. Svart är också en snygg inramning till de flesta kort. Vi kör också med svart bakgrund för att förstärka den svarta färgen. Alla ramar är fyndade second hand och de flesta bilder har jag beställt på Smartphoto, som just nu har en vårkampanj med upp till 25% rabatt på en beställning. Passa på att beställa egna foton till din vägg.

Tillsammans med korten hänger också min minnestavla för viktiga händelser från mina och Oskars 20 år tillsammans. Och en tavla med ett kort från när vi var på Titanic utställningen för två år sedan. Jag brukar aldrig köpa sådana kort men det var första gången hela familjen såg normala ut på ett kort så vi slog till.

Att hänga foton tillsammans

För att det ska bli fint när man hänger foton tillsammans behöver man hitta något som håller ihop väggen. Det kan vara avstånd mellan fotona eller som hos mig, att alla ramar har samma färg. Man kan också ha lika stora ramar om man vill det. Jag personligen tycker om lite kaos, så därför har fotona inte satts upp med millimeterprecision men gillar man ordning får man ta fram måttstocken.

Hos mig skapas sammanhållningen av att alla foton har svart ram och svart bakgrund. Det gör att ganska brokiga bilder och ramar i olika storlek ändå känns som en helhet.

För en hundralapp får du ganska många små ramar på en secondhand affär. Om alla inte är samma färg kan du måla dem och sedan skapa en fin gallerivägg genom att hänga foton tillsammans. Stora ramar är betydligt dyrare, så det här är verkligen ett budgettips.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *