Dekorationer till påskriset

Det börjar närma sig påsk. En underbar högtid fylld med pyssel och ägg-ätande, även om just mina hönor brukar strejka över påsk. Jag försöker alltid att göra enkla påskris med hemgjorda dekorationer. Inga syntetiska fjädrar och plastägg i det här huset. I år gjorde jag dekorationer till påskriset av gamla böcker. Ett perfekt och enkelt återbruk som sparar resurser och dessutom ser riktigt snyggt ut.

Påskris dekorerat med pappersägg och bokfjädrar. Gör enkla dekorationer till ditt påskris.

I år gjorde jag några nya dekorationer till påskriset. Det blev fjädrar och ägg av gamla boksidor. Jag hittade en väldigt bra beskrivning på hur du gör fjädrarna här, hur du gör äggen beskriver jag i en tutorial nedan.

Pappersägg som dekorationer till påskriset

Närbild på dekorationer till påskriset. Ett pappersägg och en bokfjäder.

Pappersäggen är gjorda enligt samma princip som min luftballongsmobil och är väldigt enkla att göra. Allt du behöver är:

  • Illustrerad barnbok
  • Äggmall
  • Lim
  • Sax, synål, sytråd
Bild på hur äggen ritas ut på en boksida.

Börja med att tillverka en mall. Jag ritade en själv men om du inte får till äggformen kan du skriva ut en mall. Rita sedan ut äggen på ett papper. När man ska använda en barnboksillustration till pappersdekorationer får man tänka lite på hur man klipper så att man får snygga mönster på bitarna.

Hur du viker äggen på mitten så att sidan du vill ha utåt hamnar inåt och texten hamnar utåt.

Vik äggen på mitten med den sida du vill ska synas inåt, som på bilden ovan.

Äggen är ihoplimmade två och två.

Limma ihop bitarna två och två och lägg att torka.

Ihoplimmade ägg som ligger pressade tillsammans.

Limma sedan ihop 2 par med varandra. Låt gärna att torka med en tyngd över så sitter det bättre sen. När limmet har torkat är det bara att veckla ut ägget och limma ihop de två ytterkanterna så att ett ägg bildas.

Så syr du fast en tråd i toppen på pappersägget. Perfekt dekorationer till påskriset.

Fäst en tråd längst upp på ägget genom att sy med en nål genom toppen. Så. Nu är ägget klart och redo att hängas i riset.

Så enkelt gör du dekorationer till ett miljövänligt och kreativt påskris som ser riktigt stiligt ut (för att vara påskris).

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *