Sy trosor av t-shirts

Charlie börjar bli närmare tre än två och det är dags att börja potträning. Egentligen hade jag velat börja för länge sedan men hon är lite motsträvig och hävdade länge att hon är liten bebis så hon behöver inte gå på toan. Nu börjar hon dock vara med på tåget och försöker i alla fall ibland gå på toan. Jag tänkte inspirera henne lite genom att sy trosor av t-shirts i härliga färger. Det är ju roligt att ha trosor och betydligt skönare än blöja, så jag hoppas att det hjälper.

Tre par trosor som jag sytt av t-shirts.

Det är lite svårare att sy trosor av t-shirts än byxorna jag sytt tidigare men det svåraste var faktiskt att hitta ett mönster som passade bra. Jag använde mig av Small factorys mönster och dom var väldigt små i storlekarna. De trosorna var inte tänkta till en stadig, norrländsk bondtös det är ett som är säkert. Jag började med briefs och eftersom jag hört att Small factorys mönster är små, så valde jag stl 104 trots att Charlie bara har 92.

En randig trosa i brief modell.

Istället för mudd eller invik valde jag att sy på en vikresår. Det kändes lättast med min symaskin. Jag hittade en snygg, glansig variant i rosa och turkost som blev jättefina på trosorna. De blev riktigt snygga men alldeles för små. Benen rymdes liksom inte i benhålen och samtidigt var grenen för vid. Jag hade ingen aning om hur jag skulle lösa problemet så jag bytte mönster. De här fina trosorna har dockan istället.

Sy trosor av modellen boxer brief

Ett par trosor i modellen boxer brief. Det är roligt att sy trosor av t-shirt.

Jag fortsatte att använda Small factorys mönster, mest för att det var det enda gratismönster jag hittade på nätet och jag hade inte tålamod att beställa hem ett mönster. Men jag bytte till modellen boxer briefs istället. Charlie är ganska stadig över höfterna och det kändes som att en sån modell skulle vara skönare på henne. Även här valde jag storleken 104 och det fungerade utmärkt. Boxer Brief modellen var vidare i benen och satt bra över höfterna. Vilken lycka!

Tygval

Som tyg funkar de flesta tröjor. Jag använde sånt som Charlie växt ur i stl 86 som var slitet eller fläckigt (alla Charlies kläder är fläckiga) så att det inte kan ärvas av ett annat barn. Det gör att hennes gamla tröjor får nytt liv och jag behöver inte köpa nya trosor.

Det är lättare att sy om man använder ett lite tjockare t-shirt tyg. Särskilt vikresåren är lättare att få på plats om tyget inte är så tunt. Om tyget är ändå är tunt kan det vara bra att sätta en lite tjockare bit som foder i grenen. Det blir lite skönare så. Så har jag gjort med de rosa trosorna.

Nu är det bara att prova sig fram med nya tyger och vikresår. När man börjar potträna behövs många trosor så jag får sy fler trosor av t-shirt innan jag är klar.

Läs mer om hur det gör för att sy trosor av t-shirt. Barnets första trosor.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *