Origami hjärta

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och då vill man ju gärna ha något att ge sin älskade. Eftersom vi försöker att inte handla så mycket, så går köpta presenter till alla hjärtans dag helt bort. Men ett fint kort kan man ju i alla fall ge och kanske lite hemgjorda praliner i en hemgjord ask. Jag som helt fastnat för det här med att göra origami av boksidor, testade att göra ett fint öppningsbart kort i form av ett origami hjärta. Det var lite pilligt men blev väldigt snyggt.

Jag har använt mig av den första sidan i en barnbok som var mönstrad på ena sidan och helt lila på den andra. Instruktioner för hur du gör kortet hittar du i den här youtube videon.

Alla hjärtans dags kort i form av lila origami hjärtan.

Kortet döljer en hemlighet och när man öppnar det syns meddelandet.

Inuti kortet står det jag älskar dig!

Lite gulligt, jag vet men det är ju det alla hjärtans dag handlar om. Att vara lite gullig mot någon.

När man ska vika det här kortet är det viktigt att inte använda för tjockt papper. Jag försökte först med betydligt tjockare papper och det fungerade inte alls. Det är också viktigt att klippa ett papper i exakt storlek (12,5×25), för annars blir det glipor och överlapp som inte fungerat. Jag testade det också.

Origami hjärta som bokmärke

Om du inte vill vika ett kort kanske ett bokmärke i form av ett hjärta funkar bättre? Jag testade flera olika beskrivningar på origami hjärta som bokmärke innan jag hittade ett som jag faktiskt tyckte fungerade.

Rött, blått och grönt origami hjärta. Bokmärken som ska sitta i hörnet.

Det är ett hörnhjärta som kommer sitta fast ordentligt i boken och dessutom var det väldigt lätt att vika. Hur du gör ser du i den här youtubevideon.

Man ser det röda origamihjärtat sitta i hörnet.

Jag använde papper som var 8×8 cm. Det är ganska pilligt att vika så smått men det gick förvånansvärt bra. Beskrivningen var väldigt lätt att följa och resultatet blev perfekt! En fin och enkel present till någon du tycker om på alla hjärtans dag!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *