Leksakslåda med hjul

Charlie älskar böcker! Vi läser tills rösten bara raspar nästan varje dag och när en förälder tröttnar springer hon till nästa. ”Läs mig” är en av hennes vanligaste meningar. Det är ju också väldigt roligt att vi kan dela ett intresse så tidigt i livet och vi går till biblioteket flera gånger i veckan för att låna böcker. Nu tyckte jag att det var dags att hennes böcker fick en egen låda, så jag gjorde en av en trälåda jag hittade i gamla huset. Det blev en leksakslåda med hjul, så att det är enkelt att flytta den när man ska dammsuga.

Leksakslåda fylld med böcker.

Jag är jättenöjd faktiskt. Lådan är till och med rosa, vilket passar lilla miss allt måste vara rosa perfekt. Det är en gammal kista men locket har lossnat för länge sedan. Så allt jag gjorde var att skura upp lådan ordentligt. Den var väldigt smutsig och sedan skruva fast hjul på den.

Annons

Hjul till leksakslåda

Närbild på hjul och skruvdragare.

Hjulen hade vi redan hemma och kommer från en tidigare tv-bänk som vi byggde för något år sedan. Bänken används inte längre så jag använder hjulen till Charlies boklåda istället. Jag tror att vi köpte de snurrbara hjulen på Clas Ohlsson för några år sedan och de är verkligen kanon om man vill göra lite tyngre möbler skjutbara.

Boklåda eller bokhylla

Barn som letar efter böcker i sin boklåda.

Bokhyllor är väldigt bra men det är svårt för små barn att ställa upp sina böcker i hyllan. De tunna böckerna ramlar väldigt lätt och snart har ett stort kaos skapats där alla böcker ligger ner i hyllan. I en låda kommer det naturligtvis också bli ett stort kaos men det är i alla fall lättare för Charlie att hitta sina böcker här.

Jag känner också igen mig från när jag var barn och letade i lådorna på biblioteket för att se vad jag kunde hitta. Bland de bästa barndomsminnen jag har faktiskt!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *