Förvaring för stickor

Alla som stickar vet att man behöver hur många stickor som helst. Strumpstickor, rundstickor, jumperstickor och så lite virknålar såklart! Dessutom måste allt finnas i alla storlekar också och snart fylls huset med stickor av alla dess slag. Jag har mängder med dubbletter eftersom jag inte hittar mina stickor och köper nya. Det var helt enkelt dags att skaffa en praktisk förvaring för stickor, så att jag vet vart har har grejerna när sticklusten kommer.

Förvaring för stickor av pringelsrör och konservburkar.

För att skapa en billig och praktisk förvaring, använde jag mig av skräp. Det är en enkel metod som jag använt tidigare. Allt man behöver är lite gamla burkar och egentligen räcker det ju så. Som förvaring funkar en gammal konservburk perfekt och ett pringlesrör blir en utmärkt förvaring för stickor. Men det kanske inte är så snyggt.

För att göra förvaringen lite snyggare, klädde jag därför in skräpet i lite annat skräp: En kartbok från 80-talet.

Burkarna har klätts med kartor.

Lite gummiband runt strumpstickorna så tror jag att det här kommer fungera alldeles utmärkt. Jag tycker verkligen om att dekorera med kartor. Snart kommer ett nytt projekt med kartor som kommer bli superfint.

Så gör du din förvaring för stickor

Att förvandla skräp till förvaringsburkar är väldigt enkelt. Mät ut hur stort papper du behöver och klipp ut pappret. Sätt fast dubbelhäftande tejp på burken eller limma med limstift. Jag tycker att det är lite lättare att få snyggt med dubbelhäftande tejp men limstift håller bättre. Limma bara längs kanterna så blir det inte så bubbligt.

Hur man blir av med vassa kanter på en konservburk. Tryck ner kanten med en plattång.

Om du använder konservburkar kan det vara en god idé att se till att kanten inte är så vass. Det är inte så roligt att skära sig på en konservburk. Jag brukar böja ner den vassa kanten med en plattång. Super enkelt och så slipper man blodiga olyckor.

Kolla gärna in mina andra förvaringsburkar som jag klätt med allt från Minecraft till fjärilar:

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *