Broderimönster – Välkommen hit min vän

Här kommer mitt senaste broderimönster. Det blev en liten tavla som hänger precis innanför dörren i vår nya hall och välkomnar nya gäster. Texten lyder: Välkommen hit min vän! och är omgärdad av en blommig board i gult. Den röda och gula färgskalan får mig att tänka på höstens vackra färger och eftersom hösten är min favoritårstid gör den mig glad.

Broderi med gula blad och röda blommor.

Jag gillar dubbeltydigheter och det här mönstret är en dubbeltydighet. Det är ett väldigt trevligt meddelande till alla mina vänner men om du lyssnat väldigt mycket på Lars Winnerbäck, hans tidiga skivor, kommer texten att betyda något annat också. Ett internt skämt för den invigde, precis som mitt broderi siffran 42.

Mönstret till blommorna kommer från ett broderimönster från en rysk sida. Man måste ju älska internet där man kan hitta allt möjligt från hela världen. Just i det här fallet spelar det ju ingen som helst roll att jag inte kan ryska, för jag ville bara rita av lite fina blommor och blad. Texten har jag som vanligt använt Stitch point till och sedan har jag satt ihop hela broderiet i Stitch Fiddle. Så kan du också göra om du vill göra ett eget broderimönster. Det tar lite tid men då får man sitt broderi precis som man vill ha det.

Ladda ner gratis broderimönster

Broderimönster Välkommen hit min vän.

Om du inte vill göra ett eget broderi utan bara använda mitt går det alldeles utmärkt att ladda ner mitt mönster som pdf nedan. Se bara till att skrivaren är inställd på liggande om du ska skriva ut mönstret. Lycka till!

Färgerna valde jag från mitt lilla lager av garn och vad som skulle passa i min hall. Du kan byta ut det gula mot grönt och göra blomman i vilken färg du vill beroende på var tavlan ska sitta.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *