Renovera hallen för 0 kr

Vår hall är hemmets sämsta rum. Den är smal, dåligt planerad och när vi flyttade in var den till och med uppdelad i två. Väggen rev jag vår andra vinter här men sen har vi inte gjort så mycket. Hela den ena väggen togs upp av två element, vilket gjordet det lite svårt att vara kreativ. Men i höstas tog vi bort ett av elementen och nu har vi äntligen börjat renoveringen. Hallen är liten och det är börsen också, så vi bestämde att vi ska renovera hallen för 0 kr.

Före renovering

Vit hall innan renovering.

Jag önskar att jag kommit ihåg att ta en bild på hallen innan jag spacklade och täckte för pelaren till höger i bild med board vi redan hade hemma men tyvärr. Det här är den bästa förebild jag har. Hålen i golvet visar var väggen tidigare stod och märkena på väggen visar var elementet satt. Utgångskylten ovanför dörren är något som hängt med oss i alla våra boenden. Oskar hade den på sitt korridorsrum när jag träffade honom och det är det sista vi packar när vi flyttar och det första vi sätter upp när vi har en ny bostad.

Efter renovering

Hall efter att vi renovera hallen för 0 kr. Man ser att hatthyllan sitter väldigt högt och att en hatthylla från 60-talet har blivit en skohylla.

Hallen har nu fått lite färg av färgen som blev över när vi målade köket. Det syns inte alls på den här bilden för ljuset är för dåligt men det blev jättebra. Om man har liten budget för renovering är en slatt färg på väggen ett jättebra tips för att få mycket effekt för lite pengar.

Snurrande trekrok på hatthylla. Om man ska renovera en hall för 0 kr får man återbruka.

Vi hittade en gammal hatthylla i gamla huset som vi gjorde om lite för att den skulle passa i vår hall. Jag måste måla den också vid tillfälle men det tar vi senare. Mitt i vintern kan man inte vara utan hall hur länge som helst. Vi är ju ändå 5 personer.

Jag älskar krokarna på hyllan. Det är 3 krokar som dessutom snurrar runt. Perfekt i en trång hall. Vi satte hatthyllan högt för att utnyttja takhöjden så mycket som möjligt. Man kan lägga upp en tjocktröja, något sittunderlag eller ett par täckbyxor där uppe men inte mer än så.

Hatthylla blir skohylla när vi ska renovera hallen för 0 kr

Hatthyllan som blivit skohylla och en rosa kaninoverall.

Vår tidigare hatthylla fick istället bli skohylla. Helt ärligt passar den mycket bättre som skohylla än hatthylla. Här rymmer vi faktiskt två par skor var, trots att vi är 5 personer och det är inga problem att dammsuga under hyllan. Stövlar kommer att få en egen plats i ett senare steg av hallrenoveringen.

3 krokar på en vägg.

Något som kändes viktigt för mig var att alla får krokar i sin egen höjd så att alla utan problem kan hänga upp sina kläder. Har man inte erbjudit det kan man ju inte skälla på dem när kläderna ligger slängda i hallen. Så Charlie fick en dubbelkrok i sin höjd, Noa och Melker varsin trippelkrok i sin höjd. Jag och Oskar hänger våra kläder på hatthyllan och placeringen av krokarna är väl genomtänkt så att barnen kan komma åt sina plagg även om våra långa rockar hänger där.

Närbild på en krok med ett hårigt mansansikte på. Kroken har en hattkrok och två klädkrokar.

Trippelkrokarna kommer också från gamla huset och jag tycker att de är helt underbara. Hattkroken i mitten använder barnen till skolväskan och sedan finns det två rejäla krokar till kläder. Funkar toppen faktiskt.

Om man har som vi har ett helt skrotupplag hemma, kan det faktiskt vara möjligt att renovera en hall med 0 kr i budet. Hatthyllan kan bli skohylla, krokar kan återvändas och bara det finns en slatt färg kvar från tidigare renoveringar (eller från någon man känners renovering) är det faktiskt möjligt att renovera hallen med 0 kr i budget. Nästa steg för oss är att göra en vantförvaring och hängare för gäster. Sedan måste vi göra något åt ljuset också…

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *