Presentaskar i origami

Det var så roligt att vika mina origami fåglar av barnböcker, att jag bara fortsatte att vika. Den här gången gjorde jag presentaskar istället. Det var jätteroligt och inte särskilt svårt. Jag gjorde tre sorters presentaskar i origami: Låda med lock, självförslutande låda och presentkortshållare.

Att förvandla barnbokssidor till origamipapper är enkelt. Du skär bara lös ett papper och viker sedan en triangel som är så stor som du vill att den ska vara och klipper runt. När du vecklar ut triangeln har du ett fyrkantigt papper som du kan vika med. Ju större papper desto större ask. Mina askar med lock är gjorda på papper som är 19 cm.

Askar med lock i origami. Vikta av en barnbok med jultema.

Den första jag gjorde var låda med lock. Hur man gör hittar du här. Här var det svåra att göra en låda lite mindre så att askarna passade ihop. Eftersom pappret jag använde var ganska tjockt så var passformen tvungen att vara perfekt. Jag kom fram till att det behövde skilja ungefär 1 cm i pappersstorlek mellan den lilla och den stora lådan.

Presentkortshållare i origami.

Något vi ofta ger bort är presentkort och då är det ju roligt att kunna lägga dem i ett fint litet kuvert. Att vika dessa presentkortshållare var otroligt lätt och med lite snyggare snöre tror jag det kommer bli en stor hit. Jag planerar att göra många fler! Hur du viker presentkortshållaren hittar du här.

Självförslutande presentaskar i origami

Självförslutande presentaskar i origami. En är grön och en annan blå med lite tomtar på.

Att vika en självförslutande ask var lite mer komplicerat än att vika den vanliga asken med lock. Men det var fortfarande ett väldigt bra nybörjarprojekt. Hur du gör en självförslutande presentask i origami, kan du lära dig i den här video. Man får pausa några gånger för att hänga med.

Självklart går askarna att använda till andra saker än presenter. Knappar kanske eller pärlor. Sudd. Presentkortshållarna kan fungera som plånbok och dom självförslutande askarna blir snygga klossar. Låt fantasin sätta gränserna.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *