Origami fåglar av barnböcker

Jag älskar böcker och läser för mina barn varje dag. Vi har en hel hög böcker hemma och lånar varje vecka på biblioteket. Så många böcker är vackert illustrerade och att titta på bilderna är halva nöjet. Men det finns ju en hel del böcker, särskilt äldre böcker, som inte är så bra längre och så finns det böcker som går sönder. När boken gått ur tiden kan man använda de fina bilderna till att göra fina origami fåglar.

Origami fåglar som hänger i en mobil.

Jag hängde upp mina origami fåglar i en gren för att skapa en mobil och tycker faktiskt att det blev riktigt bra. Som papper använde jag två barnböcker, ett med glansigt papper och ett matt. Det glansiga pappret var mycket enklare att vika med men jag tycker att det matta pappret gav ett finare uttryck. Det kan passa bra att börja med ett glansigt papper när man lär sig en ny origami och sedan gå över till ett matt papper.

Trana vikt av barnbokspapper

Jag vek 3 olika sorters fåglar. Den klassiska tranan, en duva och en som bara hette fågel.

Origami duva

Om du är ovan så börja med duvan, den var enklast. Du ser hur man gör i den här Youtube videon. Till tranan finns beskrivning med bilder här och fågel finns en video på här.

Att tänka på när du gör origami fåglar

Fyrkant vikt till en triangel

Jag klippte fyrkanter som var 15×15 cm när jag gjorde mina origami fåglar. Vik pappret i trianglar för att se till att vinklarna blev rätt också. Om det misstämmer på en mm så gör det skillnad när man ska vika.

Många origami fåglar som hänger i en mobil.

Tänk också på att pappret har en fram och en baksida. Du vill ha den fina bilden ut och texten på baksidan ska vikas in. Eftersom origamipapper oftast har en insida och en utsida är det här inga problem.

I övrigt är det bara att sätta igång och vika. Gör din egen mobil med origami fåglar och dekorera barnrummet eller var den nu kan passa i ditt hus. Jag tänker sätta min i vardagsrummet.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *