Modernt broderi

Jag är verkligen helt såld på korsstygnsbroderi just nu. I vanliga fall brukar jag sticka en tröja varje vinter men i år sitter jag framför tv:n och broderar istället. Jag har inte broderat sen jag var tonåring men att designa egna broderier med ska vi säga moderna texter gör det hur roligt som helst. Ett modernt broderi innehåller texter som man kan relatera till och gärna en svordom. Kontrasten mellan det traditionella, bundna broderiet och fula ord är väldigt effektfullt. Så här ser mitt senaste broderi ut:

Modernt broderi med texten Imorgon eller senast nästa vecka då jävlar!

Texten lyder: ”I morgon eller senast nästa vecka då jävlar!” För alla som älskar att skjuta upp saker! Jag ska bara montera den sen ska den få hänga på väggen på mitt kontor. Det finns redan planer för nästa broderi men då måste jag nog hitta lite fler garner först. Jag använder mig av garn som jag fått av min farmor och garn som jag hittat på loppis och nu börjar det vara lite tomt i förråden. Om du jämför mitt färdiga broderi med mönster ser du till exempel att jag hade tänkt en fin board på andra sidan också men garnet räckte inte. Så är det ofta när man försöker återbruka. Man får anpassa sig lite efter materialet man har och försöka skapa något vackert ändå.

Mönster till modernt broderi

Om du också vill brodera ett likadant broderi får du gärna använda mitt mönster. Det är bara att skriva ut bilden och börja brodera. Skriv ut sidan som liggande så blir det rätt.

Mönster till modernt broderi med texten Imorgon eller senast nästa vecka då jävlar och en snygg board på båda sidor.

Om du gör något efter mina mönster får du gärna länka till min sida. Det är inte okej att sälja mina mönster men du får gärna sälja saker du gjort med mina mönster eller idéer som mall. Framförallt hoppas jag att du uppskattar mina broderier och prövar att göra ett själv.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *