Lampskärm av kretskort

Gamla tangentbord har vi väl alla liggandes överallt och visst vore det roligt om man kunde göra något fint av elektronikskrot? Förra året gjorde jag magneter av tangentbordsknappar och en hängare för husets nycklar. Det visade sig när jag slaktade tangentbordet, att under knapparna låg en väldigt grafisk kretskortsfilm. ”Den där skulle bli snygg som lampskärm sa jag”, och sen lät jag projektet ligga. Under julledigheten tog jag upp projektet igen och gjorde en lampskärm av kretskort. Det här är resultatet:

Lampskärm av kretskort där den genomskinliga kretskortssfilmen från tangentbordet har klistrats på en cylinderformad lampskärm.

Jag hade en gammal fönsterlampa, som tyvärr inte fastnade på bild innan jag gjorde om den. Den hade brun plastfot och ett tyg fastlimmat på en plastskärm. Jag tog bort tyget, tvättade bort allt lim (det tog väldigt mycket tid) och sedan limmade jag bara fast kretskortet med limlack. Foten målade jag med kritfärg, en av få färger som blir snygga på plast.

Resultatet blev verkligen bra och den fina lampan får vara utgångspunkt när vi ska renovera vårt vardagsrum. Idag sitter slitna, fula tapeter på väggarna och alla möbler är bara funktion. Soffan är dessutom obekväm. Så under året kommer vi försöka skapa ett mysigt och bekvämt vardagsrum där hela familjen ryms. Och allt började med en lampskärm av kretskort.

Behöver du fler idéer för vad du kan skapa med tangentbord? På pinterest finns mängder med idéer. Bara fantasin sätter gränse.r

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *