Hjärtformad värmekudde till alla hjärtans dag

Vintern kom äntligen med lite kyla och snö. Det är härligt tycker jag, för då får man leka med barnen i snön och åka skidor eller pulka. Kylan gör också att vi letar efter värme var helst vi kan hitta den. Vi tänder brasor, dricker varm choklad och kurar ner oss under filten. Eller så slänger vi in en hjärtformad värmekudde i micron i 15 sekunder och värmer sedan våra händer. Jag tycker att en hjärtformad värmekudde är den perfekta presenten nu alla hjärtans dag närmar sig och den kommer glädja alla som lider av kalla händer så här på vintern.

Hjärtformade värmekuddar av återvunnet tyg i ull, manchester, bomull och flanell.
Sy ditt eget värmande hjärta med hjälp av denna tutorial.

Jag gjorde de hjärtformade värmekuddarna för några år sedan som ett av mina första projekt här på bloggen. Du hittar original inlägget med tutorial här. Det är ett ganska enkelt projekt där du fyller hjärtan med ris och gärna lite lavendel. Om du lägger i lite lavendel doftar hjärtat underbart medan dina händer blir varma. Lavendeldoft är så avslappnande tycker jag. Allt du behöver är några torkade lavendelblommor och det kan du enkelt fixa genom att odla lavendel själv och torka. Ekologiskt, billigt och bra!

Ge bort en hjärtformad värmekudde i alla hjärtans dags present

En hjärtformad värmekudde att värma händerna med.

Sy ett litet värmande hjärta och ge bort i present till någon du tycker om. Allt du behöver är avlagda kläder i 100% bomull, bomullstråd, ris eller helt vete och lite lavendel. Lägg hjärtat i en presentask som du vikt av barnbokssidor och vips har du en stilig, återbrukad present som kommer glädja de flesta.

Andra presentidéer till alla hjärtans dag

Förra året gjorde jag en minnestavla till min make, där jag klippte ut kartbitar över viktiga platser i vårt liv. Där vi träffades, förlovade oss, gifte oss, fick våra barn och där vi köpte vårt första hus. Det blev en riktigt fin minnestavla för att minnas våra 20 år tillsammans. En perfekt present till sin älskade på alla hjärtans dag. Vi blev tillsammans på alla hjärtans dag för 21 år sedan men alla hjärtans dag är ju alla pars dag så det fungerar som present för alla.

En minnestavla till alla hjärtans dag med kartor utklippta i hexagoner.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *