Hårband av t-shirt

T-shirttyg slits ganska snabbt och är sedan svårt att sy något nytt av. Som tur var blir ett ett utmärkt garn som man kan göra både mattor och halsband av. T-shirt garn är väldigt lätt att göra. Man klipper bara remsor som är 1-1,5 cm breda. Här finns en bra beskrivning på hur du lyckas klippa garn av hela t-shirten. När du har gjort det kan du göra hårband av t-shirt.

Turkosblått hårband av t-shirt med en snygg knut längst upp.

Det finns mängder av sätt att göra hårband av t-shirt. Fläta, tvinna, handvirka. Testa runt, det är bara fantasin som sätter gränser. Jag använde mig av den här knuten, och använde 3×2 stycken remsor när jag gjorde ett hårband till Charlie. Det var mycket uppskattat! Det är ett no sew projekt där du bara kan knyta ihop snörena i nacken och sedan vira lite tyg över.

Barn med hårband på huvudet.

Jätteroligt med hårband som också funkar lika bra som halsband när man är i göra sig fin åldern. Hårbandet töjer sig ganska mycket, så se till att göra det lite litet från början.

Mamma och dotter med hårband av t-shirt i håret.

”Mamma oskå ha hålband”, så Charlie. Så jag gjorde ett till mig också och sen tog vi en selfie som inte var lika smickrande för mig som för henne. Härligt med jullov. Och också lite skönt att få börja jobba igen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *