Året som gick

2019 var ett ganska tungt år. Jag led av en utmattningsdepression och det var svårt att hitta glädjen i vardagen, något som jag normal är väldigt bra på. Men skapandet och bloggen har verkligen varit något positivt hela året. Nu tänkte jag sammanfatta året innan vi går vidare på ett nytt.

Ny blogg

Jag fick en ny blogg med nytt namn. Wastensson design fick heta just så för att ge mig frihet i mitt skapande. Min tidigare blogg hette Helt Virkad och det passade ju inte så bra när jag slutade virka. Jag ville inte råka hamna i den sitsen igen. Min man är webbutvecklare och det är han som gjort bloggen åt mig. WordPress är verkligen så mycket bättre att jobba med än blogger.

Årets bästa

Årets bästa projekt är helt klart nallen jag sydde till Charlie. Den är stor, 45 cm hög, och gjord av Charlies gamla nalleoverall och storebrorsans trasiga hoodie. Jag är verkligen stolt över att nallen blev så bra och jag är övertygad om att Charlie kommer bli överlycklig på julafton.

Stoltast över

Jag är mest stolt över att jag hållit min utgivningsplan. Under hela våren producerade jag ett inlägg varje vecka och under hösten gick jag upp i två inlägg i veckan. Det var min rehab, där jag successivt ökade belastningen på mig efter min utmattning. Jag höll planen och fokuset och under hösten lättade äntligen den där nedtryckande depressionen och jag känner mig piggare än jag gjort på länge.

Roligaste projektet att göra

Att göra mönster till och brodera så kallade moderna broderier. Det är väldigt roligt att göra egna mönster, det har jag tyckt sen Helt Virkat började. Mycket roligare att göra eget än att använda någon annans. Jag har många fler idéer så ni kommer få se fler broderimönster 2020.

Mest utflippade

Våra kökslampor måste vara det mest utflippade projektet 2019. Vi kapade botten på två kaffepannor i koppar, borrade hål i locket och drog en sladd samt kedjor. Det mesta på det här projektet har min man gjort, eftersom jag inte vågar använda vinkelslipen. Det är riktigt tokigt men samtidigt också väldigt snyggt (tycker jag) och ingen annan jag känner har likadana lampor.

2020

Nästa år vill jag göra fler broderimönster, renovera vardagsrummet med platsbyggda hyllor och second-hand möbler. Jag vill fortsätta att utveckla mitt skapande inom återbruk och tillåta mig själv göra knäppa idéer och i största möjliga utsträckning skapa av det som redan finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *