Sista minuten julklappar

Jag vill gärna göra julklappar till nära och kära och om man ska göra det behöver man börja i tid. Man måste planera och tänka igenom och vara förberedd. Men vi är inte alla så genomtänkta och även om man är det, är det inte någon man glömt där på slutet? Någon som också skulle behöva något litet? För mig är det i alla fall så och idag tänkte jag tipsa om några sista minuten julklappar som du kan göra till släkt och vänner.

Sladdhållare

Sladdhållare av tyg fastsatta runt sladdarna.

Alla har idag mängder med små sladdar som ligger överallt. Ge någon ordning i sladdlådan med dessa små, sydda sladdhållare. Mönster finns hos Made by me. Vill du inte sy kan du istället göra några mina tips för att få stopp på hörlurstrasslet. Vad sägs om invirkade sladdar, sladdvinda av pärlplattor eller en liten börs för hörlurarna?

Handvärmare

Hjärtformade risvärmare - en perfekt sista minuten julklapp.
Sy ditt eget värmande hjärta med hjälp av denna tutorial.

Sy ett litet hjärta eller ännu enklare en liten kudde fylld med ris som kan stoppas in i micron i 10 minuter och sedan värma kalla händer. Här finns min tutorial. Det är en supersnabb julklapp som kommer uppskattas av många.

Doftljus

Doftljus av återvunnet paraffin med eterisk olja. Ljusen ligger i återvunna glasburkar.

Har du ljusstumpar, små glasburkar och lite eterisk olja hemma? Då går det snabbt att göra egna doftljus att ge bort som julklappar. Här finns min tutorial.

Magneter av tangentbord

Magneter av tangentbordsknappar. Perfekt sista minuten julklapp!

Har du ett gammalt tangentbord som ligger och skräpar i garderoben? Bryt loss några tangenter och limma fast en magnet på baksidan. Snabbt, enkelt och en väldigt rolig julklapp till den teknikintresserade. Läs mer här om hur du bryter loss tangenter.

Halvvantar av tröja

Handledsvärmare av en gammal tröja.

Mitt sista sista minuten julklappstips blir ett par halvvantar. Superenkla att sy och allt du behöver är en tröja som är utsliten på andra ställen än just ärmarna. Läs hur du gör här.

Sista minuten julklappar

Jag hoppas att jag lyckats ge några tips till er som fortfarande saknar några julklappar i tomtesäcken. Julklappar som går snabbt att göra och ändå ger stor glädje. Om inget av dessa tips passar just dig så är lite julgodis eller kakor inslaget i cellofan eller en snygg, hemgjord papperspåse alltid ett bra alternativ.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *