Konfettibomber till nyårsfesten

Som miljövän kan det vara lite svårt att fira nyår numera. Smälla raketer bör man ju inte göra och de där fina lyktorna man kan skicka iväg istället får absolut inte innehålla någon metall för då hamnar det i kornas foder. Lite poff vill man ju i alla fall ha, så i år gjorde jag konfettibomber till nyårsfesten. Det är ett väldigt enkelt projekt som du gärna kan pyssla ihop tillsammans med barnen.

Toalettrullar förvandlas till konfettibomber med hjälp av en silvrig ballong och lite papper.

Allt du behöver är toarullar, ballonger, hobbylim och konfetti. Vill du att bomberna ska se lite snyggare ut kan du också skriva ut mallen nedan och klistra fast med dubbelhäftande tejp eller papperslim. Jag tycker dubbelhäftande tejp är bäst för det är svårt att limma utan att det blir bubbligt.

Papper som passar perfekt runt en toarulle. Pappret har silverfärg och det står Gott nytt år på pappret.

Så gör du konfettibomber

Börja med att knyta en knut längst ner på ballongen och sedan klippa bort toppen.

Ballong som knutits i botten och toppen är avklippt.

Sedan limmar du fast ballongen med hobbylim på toarullen. Fäst pappret runt toarullen med dubbelhäftande tejp eller lim.

Två färdiga konfettibomber i silver färg.

Nu saknas bara konfetti! Om du som jag inte tömmer hålslagen så ofta, kanske du har massor med konfetti utan att du ens tänkt på det.

Hålslag fylld med konfetti.

Annars kan du sätta något barn på att slå massor med hål eller klippa små bitar papper. Det funkar perfekt som konfetti. Använd gärna papper som annars skulle slängas. Reklam, gamla böcker, något av barnens 700 teckningar från när de var 2 år.

Här hittar du fler tips på pyssel till nyårsfesten. Gott nytt år!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *