Japanska jonglerbollar

Otedama heter dessa japanska jonglerbollar som jag sytt 3 uppsättningar av. Det ska bli en julklapp till mina barn. Äldste sonen klagar alltid på att han har så dålig bollkänsla och jonglering är ett perfekt sätt att träna upp den utan att behöva springa efter en fotboll (som han hatar). Har man tre barn vet man dock en sak säkert: det är bäst att alla får samma. Och vem vet, två-åringen kanske är bäst på jonglering? Hon har då hittills bäst bollkänsla av alla.

9 japanska jonglerbollar i färgglada färger.

Mönstret till bollarna kommer från Living with Punks. Jag har använt mig av riktigt små spillbitar från tidigare projekt för att få fram olika, roliga bollar att jonglera med. Bollarna är fyllda med ris. De ligger riktigt skönt i händerna och när jag försöker jonglera ligger de bra i handen. Jag hoppas att barnen uppskattar dem.

Mönstret säger att det är enklast att sy för hand, eftersom det är ett sy litet och pyttigt projekt. Jag håller inte med. Det kanske beror på att jag inte är så duktig på att sy för hand men jag ville ha så lite handsömnad som möjligt. Jag lyckades sy på maskin, så att det bara var tre sidor kvar att sy för hand.

Dragpåse till japanska jonglerbollar

Tre jonglerbollar och 3 dragpåsar. En liten lapp där det står japanska jonglerbollar och lite mer text som inte syns.

För att bollarna skulle kännas lite mer som en present, sydde jag också lite snabba dragpåsar att förvara dem i. Jag gjorde också en lapp med instruktioner och tips på en jongleringsvideo på youtube. Påsarna är gjorda av gamla gardiner. Jag klippte bitar som var 42×22 cm, vek räta mot räta och sydde ihop två sömmar. Sedan gjorde jag en kanal längst upp där jag drog igenom ett överblivet skosnöre.

Jag hoppas att mina otedama, japanska jonglerbollar, blir en uppskattad present och att barnen ägnar sin skärmfria tid i jul till att lära sig jonglera med i alla fall två bollar. Mer än så kan inte jag jonglera med heller. Jag har också gjort tofflor till alla barn i ett tidigare inlägg.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *