Drömfångare

Jag har tittat på drömfångare i över 20 år och tänkt att jag vill köpa en till mitt hem. Det har aldrig blivit av eftersom vi alltid haft ont om pengar och en drömfångare har känt väldigt onödigt. Så kom jag på att jag kan göra en själv! Det var väldigt roligt och faktiskt ganska enkelt. Min drömfångare blev inte perfekt men jag är ändå väldigt nöjd över den.

Allt du behöver för att göra en drömfångare. Metallring, garn och pärlor.

Att göra en egen drömfångare är ganska enkelt. Allt du behöver är en ring och garn och kanske några pärlor och/eller fjädrar. Och en bra beskrivning på hur man ska göra. Jag använde mig av den här teckningen. Jag använde en metallring från en kraschad djembetrumma, återvunna pärlor från sonens maniska pärlingstid och 8/4 naturfärgad bomull.

Först började jag med att linda garn tätt runt hela ringen. Det tog sin lilla tid eftersom jag hade en så stor ring men resultatet var perfekt. Jag använde mig av ett naturvitt garn men man kan använda alla möjliga färger och även ha flera färger på samma ram.

Närbild på den vävda delen av drömfångaren.

Sedan är det bara att börja väva. Jag gjorde en ganska stor stjärna med åtta fästpunkter vid kanten. Var noga när du gör de första tre varven. Att det är jämt här blir väldigt viktigt i mitten.

Pärlor i drömfångare

Jag vävde in några pärlor i min drömfångare för att lätta upp allt det vita lite grann. Pärlorna fanns hemma från både min och sonens tidigare pärlprojekt. Jag valde blåa och vita pärlor för att de färgerna passar i vårt sovrum.

Makrame knytning i diamantform.

Under drömfångaren ska det hänga lite tassel. Jag gjorde en makramé lägst upp och band sedan fast lite pärlor längst ner. Jag tycker verkligen att det funkade perfekt. För att lära mig hur man gör, använde jag den här videon. Den går alldeles för snabbt och jag fick gissa ganska mycket men jag är nöjd med resultatet.

Hela skapelsen med vävd mitt och tassel under.

Nu hoppas jag bara drömfångaren stoppar alla mardrömmar vi haft på senaste tiden. Om inte annat kommer den att bli ett fint blickfång ovanför vår säng. En drömfångare är också en vacker present till den bohemiskt lagda vännen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *