Sy plånbok av byxor

Jag fortsätter med mitt julklappsprojekt. Förhoppningen är att alla i familjen ska få en hemmagjord gåva. Charlies är redan klar, hon ska få en sydd björn. Idag sydde jag klart Melkers julklapp. Han ska få en plånbok av byxor. Eftersom han älskar färg med svart som kontrast just nu, valde jag ett rött yttertyg med rött foder när jag skulle sy plånbok av byxor.

Närbild på en plånbok som du kan sy av byxor.

Yttertyget är det som blev över när jag sydde ett rött förkläde av byxor förra vintern. Det svarta tyget var ett par tunnare byxor i linne. Jag använde mig av Karinottilas mönster från en sew along som hon hade för några år sedan. Mönstret var otroligt enkelt att följa. Så trots att det känns väldigt komplicerat att göra en plånbok gick hela syprojektet utan några problem. Det är inte så vanligt!

Plånboken har plats för sex stycken kort. Bra mycket mer än en tioåring behöver men fyller ungefär mitt behov. Jag måste erkänna att jag älskar plånboken och funderar på att behålla den eller i alla fall sy en egen till mig.

Närbild på sedelfacket.

Sedelfack med plats för mängder med sedlar har den också. Det har inte min nuvarande plånbok.

Närbild på myntfacket där dragkedjan kommer från ett par jeans.

Såklart finns också ett myntfack och jag har använt en dragkedja från ett par gamla jeans. Myntfacket är det enda som jag inte är riktigt nöjd med . Det krånglar lite när man ska stänga det.

Att tänka på när du ska sy plånbok av byxor

Byxor som jeans eller olika canvasbyxor passar perfekt till ytterdelen på plånboken. Till foder är det bättre att hitta ett lite tunnare tyg eftersom det annars blir lite bubbligt. Att använd en dragkedja i plast är nog att föredra så att man slipper vara så försiktig när man syr. Annars funkade det mesta väldigt bra. Jag kan verkligen rekommendera mönstret från Karinottila. Att sy plånbok av byxor är ett perfekt återbruka om man har lite spillbitar kvar. Snyggt och enkelt.

Sy plånbok av återvunnet material. Röd och svart hemmasydd plånbok.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *