Sy en elefant av barnkläder

Det här med att sy gosedjur alltså! Det är så roligt. Jag hade en lång period när jag virkade otroligt mycket amigurumi men en dag fick jag en inflammation i tumleden och efter det klarade inte tummen att virka med tjocka garn längre. Så jag fick sluta producera gosedjur. Fram tills nu! Jag har aldrig tyckt så mycket om att sy som det senaste året och i höstas provade jag att sy ett gosedjur för första gången. Det var så roligt att nu är jag inne på mitt tredje projekt: Att sy en elefant av barnkläder.

Närbild på ett gosedjur som du kan sy.

Jag använde mig av det här mönstret som jag hittade på Pinterest. Det var bara en mall och sedan fick jag lista ut hur mönstret skulle sättas ihop. Det var inte så svårt eftersom det här var ett mycket enklare mönster än exempelvis björnen jag sydde.

Några saker att tänka på när du ska sy en elefant

Sy en elefant av barnkläder som inte går att använda mer. Perfekt återbruk för den sykunnige.
  • Jag skrev ut mönstret förstorat till 200%. Ändå blev elefanten ganska liten.
  • Jag använde mig av babykläder med fläckar som inte går att få bort. Eftersom tyget är strechigt strök jag på vliselin på baksidan av varje bit.
  • Tänk på att klippa ut två örondelar och en kroppsdel spegelvänt så att elefanten passar ihop.
  • Det mesta av elefanten sydde jag ihop på maskin men av bottenbiten sydde jag bara fast bakbenen för att kunna stoppa elefanten och sedan sydde jag ihop resten för hand med osynliga stygn.
  • Öronen sydde jag också på för hand.

Att sy en elefant var lite pilligare än mina tidigare projekt eftersom den var mycket mindre. Det är svårare att sy smått och man måste sy mer för hand än till ett stort gosedjur. Fördelen med att sy små gosedjur är att man kan använda mindre bitar tyg.

Att sy en elefant var ett väldigt snabbt projekt. Från att jag klippt ut mönstret tills elefanten var klar tog det bara två timmar.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *