Krans med pappersstjärnor

Det är bara tre veckor kvar till advent och för oss som tycker om att vara ute i god tid är det dags att börja planera. Jag älskar advent. Det är bara pynt, kakor och jakten på den perfekta julklappen. Underbart tycker jag! Idag gjorde jag en krans med pappersstjärnor att hänga på väggen i advent. Perfekt stämningsgivare och den passar mina hjärtgirlanger från förra året

Närbild på krans med pappersstjärnor

Pappret kommer från en gammal focus som vi gjort mycket med genom åren, bland annat har vi tapetserat en vägg med den. Jag tycker att gamla böcker gör sig väldigt bra som just julpynt eftersom man får en fin gulnad färg och tryckt text på. Jag är egentligen ingen pysslare och därför har jag inte någon arsenal av pysselutrustning. Den vane pysslaren har naturligtvis en stans, vilket gör det mycket enklare att producera mängder med stjärnor. Vi andra får använda en mall och sax.

Najtrådskrans och utklippta stjärnor

Jag gjorde själva cirkelformen av najtråd, eftersom jag hade det hemma. Vi använder det ofta i trädgården. För att skapa ett djup i kransen gjorde jag inte bara en trådcirkel utan tre. Då kan stjärnorna placeras på olika trådar och det ger ett fylligare intryck. Sedan klippte jag ut stjärnor i 3 olika storlekar. Stjärnorna limmades fast två och två med najtråden mellan.

Viktigt när du gör din krans med pappersstjärnor

Närbild på limstift och stjärna.

Det enda som är viktigt är att limma ända ut i kanten, så lägg något under och dra på ordentligt med lim. Ta sedan lite tid på dig för att känna var du tycker att stjärnorna ska sitta. Skulle något hamna fel är det bara att plocka bort, så det gör ingenting.

Närbild på pappersstjärnorna i kransen.

Jag körde less is more stilen och satte bara stjärnor lite glest på ena sidan kransen. Man skulle naturligtvis kunna köra more is more stilen också och proppa kransen full med stjärnor. Jag tycker lite bättre om det sparsmakade stilen även till jul men smaken är ju olika.

Krans med pappersstjärnor - DIY jul

Längst upp lindade jag lite hampasnöre för att dölja ihoplindningen av min krans med pappersstjärnor och tillföra ett material till. Jag tycker att det funkar riktigt bra. Nu ska det bara bli advent så att jag får hänga upp min krans. Så nu går jag i väntan på advent.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *