Gratis broderimönster med siffran 42

Jag älskar nördighet och nördar gärna ner mig i allt från broderi till Science Fiction. Det här projektet kanske inte passar alla men vi som vet, vi vet. Och vi kan inte se siffran 42 utan att le. Så det här är ett perfekt projekt för alla nördar där ute och kanske en julklapp till någon som älskar SF. Ett gratis broderimönster med svaret på frågan om ”the Life, the Universe and Everything”.

Bild på broderiet med siffran 42

Oskar föreslog på skoj att vi skulle sätta det i hallen och porta alla som inte ler lite grann när de ser tavlan. Det kommer dock inte att hända för då skulle min syster aldrig få komma på besök och det tycker jag vore tråkigt. Den får bara sitta där på väggen som ett internt skämt. De som förstår förstår. De som inte förstår kommer bara gå förbi den. Det viktigaste är att jag småler varje gång jag ser tavlan. Dessutom var den väldigt enkel att brodera, det blev klart på bara någon kväll. Med andra ord en perfekt handgjord julklapp att ge till någon som älskar Liftarens guide till galaxen.

Att göra ett gratis broderimönster

För att göra mönstret tog jag fram ett snyggt typsnitt och förstorade upp det ganska mycket. Sedan använde jag mig av Stitchboard för att konvertera bilden till korsstygn. Det blev ganska bra men jag städade upp resultatet lite och knappade in ett nytt mönster på Sticht Fiddle. Ganska omständigt så om någon känner till ett bättre sätt att göra egna broderimönster får ni gärna tipsa mig.

Gratis broderimönster med siffran 42

Vill du ha mönstret är det bara att spara ner bilden och börja brodera. Jag broderade på min återvunna linneduk och broderade över två trådar. Det gav små och fina stygn som passar till det här mönstret. Vill du hellre använda aida går det naturligtvis bra . Det här är ett gratis broderimönster. Om du vill publicera mönstret vill jag att du skriver att mönstret kommer från Wastensson design.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *