Fotojulklappar

Jag har lovat barnens far- och morföräldrar nya kort på barnen i flera år nu. Charlie är två men finns inte på någons väggar, så det var väl dags. Problemet är att de skolfoton som de stora barnen tar varje år alltid ser väldigt konstiga ut. Mina barn kan inte slappna av i den miljön och i år hade 10-åringen precis haft gympa. Om det skulle bli några fotojulklappar i år fick det bli hemmatagna bilder.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Smartfoto.

Behind the scene när vi tar fotojulklappar.
Foto: Melker Wastensson

Jag använde mig av vår finaste vägg som bakgrund och satte sedan barnen på en pall. Jag utnyttjade också den timme då vi har som mest naturligt ljus in genom köksfönstret. För att få skarpa bilder är det viktigt att använda ett stativ när man fotar och gärna en fjärrutlösare så att man inte skakar till kameran när man trycker på knappen. Har man ingen systemkamera men en bra mobilkamera funkar det såklart lika bra men se till att bygga ett stativ så att du inte måste hålla i kamera. Stativ gör du enkelt av exempelvis en toarulle.

Mamma som fotar sitt barn.
Foto: Melker Wastensson

Sen gäller det att le så mycket som möjligt för att få barnen att göra det också. Kanske berätta ett litet skämt eller säga något tokigt så att barnen inte kan hålla sig för skratt. Just skrattbilden kanske inte blir så bra men den precis efter, när de samlar sig igen, brukar se riktigt naturlig ut.

Fotona skickar du sedan in till en fotosajt. Jag använde mig av Smartfoto, som hade ett väldigt enkelt gränssnitt och bra priser. De elva bilder jag beställde kostade bara strax under tolv kronor men så kommer porto på 39 kr till också. Korten blev riktigt fina.

Ramar till fotojulklappar

Ramar till fotojulklappar. En brokig samling som fyndats second hand.

Fotona ska såklart också ha en ram. Jag begav mig till en second hand affär och köpte ramar för 10-15 kr styck. Ramarna passar 3 och 3, eftersom jag har tre barn så blir det likadana ramar till varje familj. Hittar man inga bra ramar kan man också beställa med ramar när man beställer kort från Smartfoto.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *