Trädgårdsbänk av återbrukat tegel

Min pappa rev en gammal komplementbyggnad på sin tomt och den hade skorsten. Genast sa vi att det där teglet ska vi göra något av. Först hade vi tänkt uteplats men det fungerade inte. Istället bestämde vi oss för att mura en tegelbänk. Det blev Oskars sista sommarprojekt och nu står den ståtliga trädgårdsbänken av återbrukat tegel i vår trädgård.

Bänk av återbrukat tegel

Det var Oskars första murarprojekt, vilket kanske syns på det väldigt ojämna fogarna men till det här projektet tycker jag inte att det gör något. Det bidrar till den lite slitna ruinkänslan som jag gärna vill ha i min trädgård.

Närbild på sitsen till bänken som har en snedställd kant.

På den murade delen av bänken satte han en träsits för att det ska bli lite skönare att sitta. Plankorna är ett gammalt golv från det gamla hus som står på vår tomt. Jag har oljat träet lite för att det ska hålla bättre.

Hög med återbrukat tegel.

Mura med återbrukat tegel

Att mura med ganska vittrat återbrukat tegel var inte helt lätt. Det här teglet hade stått två år utan tak och långt ifrån alla bitar gick att använda. Mycket var helt enkelt för sprött. Det som gick att använda gav dock ett väldigt fint uttryck. Jag älskar de brända och vittrade delarna som verkligen ger en genuin känsla.

Barn som sitter på trädgårdsbänken och äter ett äpple.

Bänken är stor och designad för att man ska kunna sitta vänd åt båda hållen. Så här års sitter vi helst här i förmiddagssolen och njuter. Läs mer om vår trädgård på min trädgårdsblogg.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *