Sy nalle av barnkläder

Att sy gosedjur av gamla barnkläder är väldigt roligt, så efter att jag sytt de söta ugglorna, bestämde jag mig för att testa en björn. Jag hittade det här väldigt fina mönstretPinterest och bestämde mig för att pröva. Det kändes ju som en väldigt gullig idé att sy en björn av en av Charlies gamla pyjamas. Allt gick inte riktigt som jag tänkt mig när jag skulle sy en nalle av barnkläder men vi kommer till det.

Overall som ser ut som en nalle

Istället för en pyjamas använde jag den här tunna overallen som ju faktiskt är utformad som en björn. Perfekt tyckte jag och började klippa. Mönsterdelarna såg faktiskt lite stora ut, så jag bestämde mig för att inte klippa någon sömsmån. Halvvägs genom klippningen konstaterade jag att det inte var en chans att alla delar skulle kunna komma från overallen. Dags att komma på en nödlösning!

Jag hittade en utsliten hoodie i stl 128 i matchande färger och började klippa. Med nöd och näppe fick jag ut alla delar. Läser man längst ner på sidan på mönstret visar det sig att mönstret jag använde ger en 16 inch björn. Alltså en ca 40 cm hög björn som sitter! Till det räckte såklart inte en overall i stl 74. Så om du vill göra samma sak är mitt råd att skriva ut mönstret i 50 % storlek. Då funkar det nog.

Min nalle av barnkläder

Nalle av barnkläder som sitter i en fotölj.

Så här blev resultatet. Jag är faktiskt väldigt nöjd och det bruna randiga tyget fungerar perfekt! Det enda jag irriterad på är att ena benet har ränderna åt fel håll men jag hade slut på tyg och kunde inget göra. Jag använde nos och ögon från overallen och det blev riktigt bra!

Ryggen på nallen.

Magen hamnade på baksidan och kanske hade det varit lite snyggare om den satt fram. Jag sydde bara igen dragkedjan men jag övervägde att använda mig av den och göra ett litet fack, därför hamnade den bak. Björnen fylld med kuddvadd, det gick åt ungefär 600 g vadd för att fylla den!

Att sy en nalle av barnkläder var ganska avancerat, det säger hon också i mönstret. Det här är inget för nybörjare. Men om du prövat sy gosedjur tidigare och är lite flink vid symaskinen går det förvånansvärt bra. Mönstret kändes från början otroligt avancerat men allt var bra utmärkt. Tar man man bara en del i taget så gick det faktiskt riktigt bra.

Närbild på nalle av barnkläder.

Dags för julklappsverkstad

Nallen ska bli en julklapp till Charlie och det här inlägget kickar igång julförberedelserna. Hela november och december fram till jul kommer jag att tipsa om julklappar och juldekorationer som du kan göra själv av återbrukat material. Det blir kanske ganska mycket syprojekt, lite ljusgjutning, kransar och broderi. Hoppas att ni kommer att uppskatta tipsen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *