Sprejmåla lampor

Ibland är återbruk och upcycling komplicerat. Som när vi gjorde en bänk av återbrukat tegel eller när jag syr om Charlies gamla fläckiga babykläder till gosedjur. Men ibland är återbruk väldigt enkelt. Det kan handla om att hitta en snygg retrolampa på loppis. Fina former, snyggt raster men den är brun! Loppisar där ute svämmar över av bruna lampor för brunt är fult numera. Det gör också att man kan få lamporna ganska billigt jämfört med en snygg röd eller orange. Sen är det bara att sprejmåla dina lampor.

Brun plåtlampa

Den här lampan hittade jag på en loppis efter ett dödsbo i somras. Tillsammans med lite andra lampor och köksdetaljer betalade jag 300 kr. Jag skämdes nästan när jag gick därifrån. Billigt är kul men man vill ju inte lura någon. Det är ingen märkeslampa men jag såg direkt att med en ny färg skulle den se fin ut i vårt kök. Den hade till och med kvar orginalrastret i botten och det är ganska ovanligt.

Turkos lampa. Så kan lamporna se ut när du sprejmåla lampor.

Att tänka på när du ska sprejmåla lampor

När du ska sprejmåla lampor, se till att lampan är ren. Sen gäller det att läsa på sprejfärgen du köpt. En del sprejfärg ska grundas med en grundfärg först, så var det för mig. Andra kan man spreja direkt. Här kommer några andra tips för att måla med sprejfärg:

  • Spreja där det är välventilerat, helst utomhus för färgen luktar väldigt mycket väldigt länge.
  • Håll munstycket ganska långt från lampan (20-25 cm). Om du håller sprejburken för nära lampan är risken att det blir för tjockt och börja rinna.
  • Spreja i tunna lager och låt torka mellan. Spejburken berättar hur länge du måste vänta innan du kan spreja nästa lager.

Så pass enkelt är det att förvandla en brun plåtlampa till en snygg, färgglad lampa som pryder ditt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *