Jeanskudde med fina detaljer

I våras sydde jag en jeanskudde i lappteknik till soffan och redan från början tänkte jag att jag måste sy fler för de blev så himla fin. I veckan tog jag äntligen tag i projektet. Jag hittade en klänning som Charlie fått men aldrig använt för att den inte passade på en barnkropp. Det är förvånansvärt många till bebisar som är för hårda, har för små armhål, huvudhål eller bara är obekväma. De ser jag till att återbruka upp istället för att skänka vidare så att inte nån annan stackars liten bebis måste försöka kränga på sig kläderna.

Klänningen var jättefin med brodyr längst ner. Brodyren ville jag naturligtvis bevara, så jag lät den gå längs med hela kudden. I mitten satte jag lappar från andra utslitna jeans.

Använd fina detaljer till din jeanskudde

Jeansplagg har ofta många fina detaljer som jag tycker att man ska ta till vara på när man återbrukar jeans. Exempelvis sömmar och fickor är ofta sydda med fina applikationer och jeans till tjejer har ofta brodyr eller liknande som blir fint på en jeanskudde.

Här är exempel på detaljer som jag använt mig av. Brodyr, fickor, sömmar. Allt som någon lagt ner mycket tid på blir kvar för det gör att jag inte behöver lägga ner lika mycket tid.

Dekorationerna är ju redan där, så jag behöver inte brodera eller sy extra sömmar för att skapa intresse.

Det här var min tredje jeanskudde till soffan och min absolut finaste. Den första sydde jag redan för tio år sedan av mina gravidjeans (eftersom jag aldrig skulle vara gravid igen, jag har idag 3 barn…). Kuddarna har bara blivit snyggare ju bättre jag blir på att kombinera tyger och applikationer.

Jeans är ett fantastiskt slitstarkt material som passar perfekt att sy kuddar av. De håller i många, många år även om tyget är slitet redan från början. Jag älskar mina jeanskuddar och kommer säkert snart sy en till.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *