Buff av en t-shirt – enkelt syprojekt

Barnen älskar att ha buff. Den kan användas som halsduk, hårband och hjälmmössa om det är kallt. Förra året hade de två buffar var, alla med reklamtryck men när det blev kallt igen hade tre visst försvunnit. Så jag testade att sy en buff av en t-shirt och det gick alldeles utmärkt!

Pojke med buff av en t-shirt runt halsen.
Buff med reklamtryck på en grön t-shirt.

Så här gör du en buff av en t-shirt

Om du har en buff som passar, lägg den på en t-shirt och mät hur mycket tyg du behöver klippa. Måtten jag använde var 24×40 cm. Kom ihåg att lägga till sömsmån på bredden. Jag la till 2 cm, eftersom mina t-shirtar inte var lika elastiska som reklambuffen. Till två av buffarna såg jag till att klippa i kanten för att använda den existerande sidsömmen och bara behöva sy en söm. Jag testade också att sy två sömmar och funktionsmässigt spelar det ingen roll. Det är bara enklare att sy en söm istället för två.

En bit grönt tyg från en t-shirt.

När du klippt, lägg tygbiten räta mot räta, nåla och sy ihop med en overlocksöm, smal sick-sack eller annan elastisk söm.

Närbild på hur du klipper bort kanten på buffen.

Klipp bort överflödigt tyg och sen är buffen klar!

Tre buffar i lila, grönt och brunt.

Genom att använda olika t-shirts från mitt överblivna lager, fick jag ihop 3 nya buffar som passar perfekt på barnen i höstrusket. Att sy en buff av en t-shirt är ett otroligt enkelt projekt för alla som tycker om att återbruka istället för att köpa nytt.

Pojke med grön buff uppdragen över huvudet för att skydda mot vind.

Så här drar barnen upp buffen när det blåser kallt, sen på med mössa eller keps ovanpå. Skyddar mot alla höststormar. Här är fler tips på hur du kan bära din buff.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *