Brodera på en gammal duk

När jag behöver skratta söker jag på korsstygns touretts på bildsök och njuter när traditionen med fina ordspråk kraschar rakt in i i de moderna rakt på sak citaten med fula ord. I somras såg Oskar en t-shirt med just ett sådant modernt citat som han gärna ville ha som tavla. Jag bestämde mig därför för att göra något jag inte gjort på 25 år, nämligen brodera. Eftersom jag gärna vill använda saker jag har hemma istället för att köpa, gjorde jag det dessutom lite svårare för mig genom att brodera på en gammal fläckig duk. Här är resultatet:

Slutresultatet när du brodera på en gammal duk. Texten lyder: Alla är lika fina, så det så. Håll käften!

För att göra mönstret använde jag mig av olika mallar jag hittade på internet. Sedan satte jag ihop dessa i Stitch Fiddle och fick ett helt mönster att ladda ner. Det var riktigt roligt och jag ser fram emot att göra fler. Att brodera på linneduk är ganska svårt eftersom man måste sitta och räkna trådar hela tiden. Om du inte är van vid att brodera rekommenderar jag aidaväv istället.

Uppdatering!Stitch Point kan du få hjälp att få text konverterat till korsstygn.

Brodera på gammal duk och montera på plywood

Eftersom jag varken hade broderiram, annan ram eller en canvas bestämde jag mig för att montera broderiet på en bit trä. Det var inte alls särskilt komplicerat att fungerade riktigt bra.

Vad du behöver för att montera på en bit trä: Broderi, vitt tyg, träbit och pins.

Jag la en bit vitt tyg (en bit barnkläder såklart) mellan trät och broderiet för att det inte skulle lysa igenom och bli lite mjukare.

Hur pins sätts fäster duken på plattan.

Sen fäste jag med små pins. Det gäller att se till att broderiet sitter rakt, sedan fästa några pins i taget och hela kontrollera att arbetet blir rakt och sträcks lika mycket. Lite pilligt men det blir bra till slut. Fördelen med pins framför häftklamrar är att det är lättare att ta bort några pins om det blivit snett. Var särskilt noga i hörnen för att få ett bra resultat. Tyget måste dras och vikas med försiktighet.

Vill du göra ett likadant broderi är det bara att ladda ner bilden på mitt mönster och brodera. Brodera på en gammal duk eller använd aida om du föredrar det.

Broderimönster med texten: Alla är lika fina, så det så. Håll käften!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *