Vägghängt sidobord

Det här projektet har vi tänkt på ganska länge. Äldste sonen har en vägg som är lite kal under en fin tapet med solsystemet. Här behövdes ett smalt, vägghängt sidobord för att inte blockera vägen ut på balkongen men ändå rymma sonens alla saker. Så bestämde vi oss för att göra en hylla av ett bord. Projektet har legat nere ganska länge men förra veckan bestämde jag mig för att det vara bara att sätta igång.

Gulnat fanerbord från 70-talet.
Så här såg bordet ut innan jag började

Bordet var ett väldigt vanligt fanérbord från 70-talet som vi köpt på loppis för en herrans massa år sedan. Spånskiva och insektsnyckelskruv, så det är ganska troligt att det är ett IKEA bord. Jag började med att mäta upp var mitten på bordet var och sedan sågade jag det mitt i tu med en cirkelsåg. Det var faktiskt jätteroligt!

Baksida på det itusågade bordet där man ser den nya träbiten jag satte dit.

Nu behövde bordet en ny baksida för att hålla ihop. Jag tog en träbit jag hade hemma som var tillräckligt lång. Det blev en regel. Träregeln behöver absolut inte vara så här kraftig för att hålla uppe bordet så om du har en mindre planka kommer det att fungera alldeles utmärkt.

Först borrade jag tre små hål genom regeln för att kunna fästa den i väggen när jag var klar. Sedan förborrade och skruvade fast plankan från sidan, alltså från sidoliggaren in i den nya regeln för att slippa fula skruvhål från ovansidan. Sedan var det bara att måla.

Praktisk avställningsyta med ett vägghängt sidobord

Ett vägghängt sidobord som målats svart för att smälta in i väggen.

Bordet blev riktigt snyggt tycker jag och pryder verkligen sonens vägg. Här rymmer han sin hög med böcker, lego och lite andra prylar.

En av bordets funktioner var att ha en plats för mobiltelefonen att ligga när den laddar så jag gjorde ett litet hål längst in mot väggen och framför limmade jag fast en liten legobit. Det gör att man kan ställa en liten legogubbe där som håller fast sladden. Ser coolt ut och gör att sladden inte ramlar ner när man inte har telefonen inkopplad.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *