Laddningsstation av paradhanddukshylla

En gång i tiden var ett hem inte komplett utan en paradhanddukshylla. I en modern inredning ingår de sällan, vilket innebär att de ligger i drivor på loppisar. I vårt hus fanns två stycken när vi flyttade in. Den ena blev en bokhylla till Charlie och den andra har nu blivit en laddningsstation till Noa. Här nedan berättar jag hur gjorde ifall du vill göra en egen laddningsstation.

Liten vit paradhanddukshållare.

Den här paradhandykshållaren var lite mer utsirad än den första och då känns det alltid lite motigare att börja såga och så i den. Men för mig är det alltid viktigare att ett föremål används än att det ligger i en garderob och skräpar. Så våga lite mer!

Så här gör du en egen laddningsstation

Paradhandukshylla som modifierats med en list och en rundstav för att skapa en laddningsstation.

För att Noas platta inte ska ramla ner, satte jag en list strax under den vita rundstaven. Man kan använda nästan vad som helst, en liten träbit bara men bland mina samlingar låg en list från ett gammalt kök, så jag använde den. För att han också ska kunna ladda sina bluetooth hörlurar satte jag fast en rundstav. Jag fäste rundstaven med en liten skruv underifrån och upp och den verkar sitta bra.

Den sista modifieringen jag gjorde var att borra två hål längst bak precis vid kanten med en 10 mm träborr. Sedan sågade jag från kanten och in så att det blev två öppningar där usb sladdar kan stickas in. Jag förborrade också två små hål på den bakre listen som ska sitta mot väggen för att listen inte skulle spricka när jag sen ska borra fast den i väggen.

Dags att måla

Jag använde mig av en grafitgrå kritfärg för att ge en liten Minecraft känsla. Jag la på två lager och vaxade sedan. Det här är resultatet:

Laddningsstation av en gammal paradhanddukshylla med en platta och bluetooth-högtalare.

Noa är jättenöjd och det är jag också. Tidigare låg det laddningssladdar överallt och elektroniken hade ingen plats. Nu är det mer ordning och riktigt stiligt om du frågar mig.

Följ mig gärna på Pinterest för fler tips om återbruk.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *