Enkel lådhylla med hyllplan

Man kan aldrig ha för mycket förvaring, inte i barnens rum i alla fall. Alla barn är som minihoarders och rummen fylls med saker. Så jag startade ett projekt för att ge barnen möjlighet att hålla ordning. Jag har inga illusioner om att de faktiskt kommer hålla ordning men om det inte ens finns möjlighet att rymma alla saker kan jag ju inte tjata på att de ska städa. En sådan här enkel lådhylla med hyllplan blev en fin hylla att ställa böcker och småsaker på. Perfekt till ett barnrum!

Trälåda från garderob ställd på högkant.

Lådorna kommer från en garderob som vi rev för något år sedan. Väggarna på garderoben var vattenskadade men lådorna fina, så de sparade jag. Jag tyckte på en gång att de såg ut som hyllor och kunde bli en fin inredningsdetalj. Allt jag gjorde var att sätta ett hyllplan i mitten på lådan och sedan måla.

Gråmålad lådhylla fylld med pocketböcker och småsaker.

Melkers hylla fick en grå färg för att den skulle kännas lite minecraftig. Här använde jag en liten bit list som jag spikade fast och sedan limmades hyllan ovanpå. Superenkelt! Hyllplanet kommer från en annan hylla.

Färgglad lådhylla till legorum

Hylla i två våningsplan målad turkosblå med böcker och len legoväckarklocka.

Till Noas legorum fick hyllan lite mer färg. Som konsoler använde jag lite större list den här gången och det var praktiskt för då kunde jag skruva fast dem istället för att spika. Jag är inte särskilt bra på att spika!

Jag är ingen duktig snickare. Därför föredrar jag att använda saker som redan finns och bara modifiera dem. Att återbruka sådant som annars skulle kastas är också miljövänligt och billigt. Dessutom får man ett unikt hem med fina saker som ingen annan har och det tilltalar mig väldigt mycket. Hellre göra själv än köpa!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *