Anslagstavlor att göra själv

Idag tänkte jag visa lite tips på anslagstavlor att göra själv. Trots att det var säkert 20 år sedan någon utropade att vi gick mot det papperslösa samhället, har de där papperna en tendens att samlas överallt i hemmet. Allt från information från skola, myndigheter och fritidsaktivitet, till små lappar med inloggningsuppgifter och koder. Det blir ganska snart väldigt stökigt och därför har jag det senaste året konstruerat en rad anslagstavlor till hemmet för att hålla lite ordning.

En av alla anslagstavlor att göra själv. Den är gjord av ett gammalt, fyrkantigt fönster utan glas.

Den första anslagstavlan är tillverkad av ett gammalt fönster där rutan gått sönder. Vi har några sådana i det gamla huset. Ramen är bara skrubbad och sedan målad ett lager med kritfärg för att få rätt lite slitna look. Jag skruvade sedan in 6 öglor och spände rep. Sedan fäster man sina papper med klädnypor. Superenkelt!

Bild på den enklaste anslagstavlan att göra själv. Två öglor skruvas fast i väggen och sedan knyter man ett snöre mellan dem.

En ännu enklare variant gjorde jag till barnens alla teckningar. Där spände jag helt enkelt upp ett snöre mellan två öglor och så använder barnen klädnypor för att sätta upp sina alster. Repet rymmer många teckningar och gör det enkelt att städa efter ritstunden.

Fler anslagstavlor att göra själv

Anslagstavla med svart ram och orange botten.
Sonens comand-center med kalender, anslagstavla och whiteboard.

Äldste sonen ville ha en mer ”normal” anslagstavla också där han kan fästa inloggningar, koder och annat smått. Så jag köpte en tråkig anslagstavla i med korkbotten och piffade sedan upp den genom att limma fast en bit tyg. Väldigt enkelt och ett bra sätt att sätta sin egen prägel på en vanlig anslagstavla.

Den sista anslagstavlan du kan göra själv som jag vill visa upp är min svarta tavla. Eftersom jag gjorde den på en plåt är den magnetisk och kan också användas till att sätta upp papper till på. Magneterna är gjorda av gamla tangentbordsknappar.

Anslagstavlor kan se ut lite hur som helst och hjälper dig att hålla ordning i hemmet. Mer inspiration hittar du exempelvis på Pinterest. Där kan du också följa Wastensson design och få del av alla återbrukstips.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *