Klocka med tygkant

Jag har alltid svårt att gå från jobbet i tid när jag inte ska hämta barnen. På slutet av arbetsdagen är jag alltid mitt i något roligt återbruksprojekt och när jag inte sitter vid datorn har jag inte koll på tiden. Jag behövde helt enkelt en klocka till hemmakontoret. Jag ville att det skulle vara en klocka med tygkant för att den skulle passa ovanför mitt sybord.

Klocka med enkel träram

På loppis köpte jag en tråkig klocka med träram för 5 kr. Sen var det bara att släppa loss kreativiteten. Med en så här enkel ram kan man göra nästan vad som helst. Man kan måla, täcka med papper, tyg eller limma fast nästan vad som helst. Möjligheterna är oändliga! Jag letade i mina lager och valde att klä klockramen med sömmar från byxor jag upcyclat.

Så här gör du din egen klocka med tygkant

Träram utan klocka och små bitar sömmar från byxor.

Jag började med att skruva bort urverket och klippa till bitar av byxsömmar som passade att lägga tvärs över ramen. Har du inte byxsömmar kan du klippa små bitar av tyg istället. Sedan behövs också lite lim. Jag tycker alltid att det är lite svårt att välja lim så jag experimenterade lite grann. Bäst resultat tycker jag att jag fick med Limlack. Jag brukar landa där i slutändan. Limlack är ett starkt lim som binder samman de flesta resultat snyggt. Har du inte limlack kan använda tapetklister också, det funkade nästan lika bra.

Klocka som kläs med tygkant

Sedan var det bara att börja limma. För att få tyget att fästa på ett bra sätt limmade jag både på ramen och tygbiten. Mönstret blev lite slumpartat vad jag kände för och det tyckte jag fungerade perfekt.

Klocka med tygkant och jeansfickshållare.

Nu pryder klockan sin plats på väggen ovanför mitt sybord. Den känns betydligt roligare än den gjorde innan och passar perfekt med min jeansfickshållare för saxar och annat.

Jag tycker att mitt sybord börjar bli riktigt fint. Det saknas en hållare för tråd och en lampa, så det får bli kommande projekt.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *