Halvvantar av återbrukat garn

När jag fixade till Oskars kofta som blivit för lång i både ärmar och över rumpan, blev det över garn. Ganska mycket garn faktiskt. Eftersom nästan ingenting slängs här hemma, bestämde jag mig för att sticka ett par halvvantar som matchade koftan. Ett par halvvantar av återbrukat garn.

Hand med halvvantar av återbrukat garn som håller i en tekopp.

Mönstret kommer från Garnstudio och setet heter Stay Warm. Det var väldigt lätt och roligt att sticka, så jag stickade ytterligare ett par till mig själv. Jag tycker mönstret ovanpå handen är fint och dessutom är vantarna riktigt sköna mot handen.

Närbild på halvvanten där man ka se mönstret ordentligt.

Jag älskar att tillverka halvvantar och genom åren har det blivit några stycken. Både jag och Oskar blir kalla om händerna, särskilt i vårt dragiga hus, så de kommer väl till användning. Några favoriter är mina randiga lösärmar och de jag gjorde av återbrukade muddar från utslitna tjocksockar. Jag har nog fyra par som jag använder vid olika tillfällen. Oskar har bara två men är ganska nöjd ändå. Båda hans halvvantar är av återbrukat garn.

Sticka i återbrukat garn

Att sticka i återbrukat garn är nästan likadant som att sticka i köpt garn. Garnet är bara lite krulligt och mindre fluffigt. Du kan använda samma stickor som i mönstret. Det enda du behöver tänka på är att inte sticka med garn som är för slitet. Då kommer ditt plagg inte hålla så länge. Om du kommer till ett avsnitt på garnet som känns tunt och slitet är det bäst att kapa garnet och klippa bort det slitna. Sedan är det bara att fortsätta sticka igen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *