Fin förvaring av förpackningar

Om jag inte ska drunkna i material på hemmakontoret behövs mängder med bra förvaringslösningar. En pysslare som sysslar med återbruk har nämligen en tendens att samla på sig hur mycket saker som helst. För att inte drunkna i ’skräp’ behövs då ordning och bra förvaring. Jag tycker inte om att köpa förvaring, utan brukar använda skokartonger, konservburkar och annat skräp. Idag vill jag visa hur jag gör fin förvaring av förpackningar.

Skokartong, telåda, konservburk och mobiltelefonlåda som ska återbrukas.

Den här gången använde jag mig av en skokartong, en teburk, konservburk och en låda som en gammal mobiltelefon kom i. Det ska bli förvaring för penslar, pennor, snören och tryckknappar.

Tomma tejprullar som klistrats på varandra för att göra en pennburk.

Dessutom gjorde jag en pennburk genom att klistra ihop tre tomma rullar maskeringstejp och sedan limma fast en botten. Jag använde mig av hobbylim för att klistra ihop bitarna. Jag tänkte prata lite mer om just det här med lim lite senare, för det är inte så lätt att veta vilket lim man ska använda för att fästa dekorationspappret

Så här fin blev förvaringen av förpackningar

Fin förvaring av förpackningar blir det om man täcker förpackningarna med gamla boksidor.

Jag dekorerade burkarna med papper från gamla böcker. Oälskade böcker finns det allt för många av idag och jag tycker att det är fint att använda i återbruk. En kartbok som visade fel länder, en barnbok som Charlie slitit ut och ett gammalt Focus som jag använt till både tapet och julgirlang. Av det som blev över gjorde jag några bokmärken genom att klistra fast ett tjockare papper på baksidan.

Vilket lim ska jag välja?

Det jag tycker är svårast när man ska återbruka med papper är att det är svårt att välja lim och få ett resultat som inte blir bubbligt. Många lim löser liksom upp pappret och det blir ju inte så fint. I det här projektet experimenterade jag lite och kom fram till två lösningar som fungerade riktigt bra!

Återbrukade burkar som blivit fin förvaring för pennor med hjälp av gamla boksidor.

Dubbelhäftande tejp

På de runda burkarna använde jag faktiskt inte lim. Efter mycket testande av olika lim. prövade jag att att fästa pappret med dubbelhäftande tejp. Det var absolut enklast och resultatet blev helt bubbelfritt. Jag tejpade bara alla kanter och sedan kunde man rulla fast pappret på burken.

Telåda som täckts med karta över Sverige, Norge och Finland.

Den fyrkantiga burken och skokartongen fäste jag istället med limstift. Limstift är gjort för att fästa papper på papper och resultatet blev jämt och bubbelfritt. Mitt tips är att limma på burken och inte på pappret, förutom där du lägger pappret omlott. Det är mycket enklare så. Nackdelen med limstift är att det torkar snabbt, så man får jobba med en liten bit i taget. Bokmärkena limmade jag också med limstift.

Alla möjliga förpackningar som man får hem alldeles gratis, går alldeles utmärkt att använda till förvaring av diverse småting. Man sparar massor med pengar för att man inte behöver köpa förvaringslösningar och så får man ett eget och unikt hem som inte liknar någon annans. Nu hoppas jag att du blivit inspirerad att skapa egen fin förvaring av förpackningar som passar i just ditt hem!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *