Enkel väst av en hoodie

Idag ska jag göra en enkel väst av en hoodie. Ett superenkelt projekt som inte kräver någon vana och allt du behöver är en sax och en välanvänd hoodie!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar för Bokus

Grå hoodie som ligger på parkettgolv.

Den här hoodien är verkligen välanvänd. Jag köpte den när jag var gravid med Charlie och den är verkligen toppen för att den har en panel som man kan sätta in fram så att den stora magen ryms. När hon väl kom ut så rymdes hon också sittandes i sjal i min tröja.

Välanvända plagg slits också mycket och längs hela ärmarna gick en stor reva. Jag hade naturligtvis kunnat laga tröjan men eftersom ärmarna också blivit för korta i tvätten, bestämde jag mig för att göra något annat istället.

Stor reva i grå hoddieärm

Istället för att laga tröjan, klippte jag av ärmarna och fick en härlig väst istället.

Jag har på mig en enkel väst av en hoodie.
På bilden har jag också min grymma lösärmar eftersom det den här dagen var lite för kallt för kortärmat.

Att klippa bort ärmarna var väldigt enkelt. Jag gör så på barnens t-shirts varje sommar när de börjar säga att de vill ha linnen. Man bara klipper längs med sömmen så kommer inget att fransa sig. Nu kan min hoodie leva ett tag till som en mysig väst att värma sig i när det blåser.

Ett sån här enkel väst av en hoodie är ett perfekt nybörjarprojekt för alla som vill börja återbruka men inte har någon kunskap. Det här projektet kräver ingen symaskin och ingen syvana.

Mer läsning

Vill du lära dig mer om att skapa nya kläder av gamla finns det gott om litteratur du kan läsa. Mina favoriter är Syjunta: 32 bra saker du kan sy själv. Den sista boken handlar inte direkt om återvinning men den berättar hur du gör små och enkla projekt som lätt går att göra av gamla plagg.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *