Klänning av en skjorta

Charlie har växt och helt plötsligt passade ingen av hennes klänningar längre. Eftersom jag försöker köpa så lite kläder som möjligt till henne och istället sy nytt av gammalt, gav jag mig på att sy en klänning av en skjorta. Skjortan var inte särskilt använd och kom från hennes pappas avlagda kläder. Även vuxna växer ju ur sina kläder ibland.

Som mönster använde jag ett mönster från boken Go: Recreate. En bok jag verkligen kan rekommendera. Go Recreate hjälpte mig komma förbi min rädsla för att sy och gav basmönster som är lätta att anpassa när Charlie växer. Jag har sytt flera plagg från den boken, exempelvis ett par byxor.

Grå klänning av skjorta till 2-åring

Så här blev resultatet. Jag är ganska nöjd. Jag gjorde volangerna på ärmarna av en blus som inte passade mig längre för att få in lite färg. Sedan kantade jag halsringningen med en snedremsa som jag klippt från samma blus. Det var väldigt roligt att sy volang på ärmarna men Charlie hatar de verkligen och sliter i dem hela tiden. Det känns inte riktigt som hon tycker om den.

Klänning som hänger på galge.

Så nu har jag sytt om klänningen. Volangen är borta och istället sitter en liten spets i ärmen. Spetsen är återbrukad från samma blus som halskanten. Jag hoppas att hon ska tycka bättre om den här klänningen.

Närbild på kantning på klänningen.

Att sy en klänning av en skjorta känns som ett bra första projekt för alla som vill sy en klänning. Jag hoppas att fler vågar sy nytt av gammalt och återbruka alla urväxta kläder. Där har Go:Recreate verkligen hjälpt mig att komma igång och förstå hur man kan sy kläder av gamla kläder.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *